Van Godiva tot Leonidas, van Côte d'Or tot Neuhaus: België heeft heel wat uitstekende chocolademerken gemaakt door 's werelds beste chocolatiers.
Van Godiva tot Leonidas, van Côte d'Or tot Neuhaus: België heeft een grote verscheidenheid aan topchocolademerken, gemaakt door 's werelds beste chocolatiers. De regio Vlaanderen wordt vaak de hoofdstad van chocolade genoemd. Zeker omdat twee van 's werelds grootste chocoladefabrieken, Callebaut en Puratos , hier gevestigd zijn.
De beginnende of bevestigde chocolatiers die in de prijzen vallen. In Brussel is de winnaar de welbekende Herman Van Dender. Als een van de Gebrevetteerde Hofleveranciers van België viert Van Dender dit jaar zijn 65e verjaardag.
Belgische chocolade staat bekend om het gebruik van hoogwaardige cacaobonen. Deze bonen worden zorgvuldig geselecteerd uit verschillende regio's over de hele wereld, waarbij alleen de beste kwaliteit wordt gekozen. Het gebruik van hoogwaardige cacaobonen zorgt voor een unieke smaak en textuur in Belgische chocolade.
Het percentage cacao in Belgische chocolade is hoger dan dat van chocolade die elders geproduceerd wordt . Daarnaast bevat Belgische chocolade 100% cacaoboter. In combinatie met de traditionele vullingen van Ovidias zorgt dit voor een heerlijke smaakbeleving bij het eten van onze Belgische chocolade.
“Belgische chocolade” is chocolade waarvan het volledige proces van mengen, raffineren en conchereren in België gebeurt . “Bovendien wordt Belgische chocolade fijn gemalen tot 18 micron, onder het gevoel van de smaakpapillen van de tong. Dit voorkomt een korrelige smaak in de mond wanneer de chocolade smelt op de tong.
Het hart van Brussel is het belangrijkste plein, de Grote Markt. Voor velen zijn de hemelse lekkernijen die verkocht worden bij een handvol eerbiedwaardige chocoladewinkels op of nabij het plein het beste aan de Grote Markt.
De chocolade van Côte d'Or, de Tuc- en ook de Prince-koekjes blijven Belgisch. Mondelez, het vroegere Kraft, behoudt zijn drie fabrieken in ons land.
Sinds enkele jaren streven we er bij Leonidas naar om uitsluitend duurzame cacao te gebruiken voor de productie van onze pralines. Dat betekent dat we 100% pure cacaoboter gebruiken, maar ook dat we de boeren in het Zuiden en de planeet respecteren.
De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld. Hierdoor is het cacaopercentage in Belgische chocolade hoger dan in de meeste internationale producten.
Milka is een chocolademerk van het bedrijf Mondelēz International. In 1901 bracht de chocolatier Philippe Suchard in Neuchâtel (Zwitserland) de eerste melkchocolade op de markt onder deze naam. Het merk Milka heeft een zeer bekend symbool: de "Milka-koe".
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Sinds 2002 is Carlo Midiri eigenaar van patisserie en chocolaterie George Vis in Noordwijk. Hij geldt nu als de beste chocolatier van Nederland. Ook won hij al verschillende prijzen, waaronder de Dutch Pastry Award, een vakwedstrijd op het allerhoogste niveau.
Het #1 chocolademerk van België
Als u op zoek bent naar gastronomische chocolade met een echt gedurfde smaak, is er geen betere keuze dan Côte d'Or . Opgericht in 1883, wiens naam Frans is voor Gold Coast, een verwijzing naar de oude naam van wat nu Ghana is, waar veel van 's werelds cacaobonen vandaan komen.
Belgische chocolade is chocolade die gemaakt is in België. Het is dus een aanduiding van in welk land de cacao tot chocolade verwerkt is. Niets meer en niets minder.
Côte d'Or is een chocolademerk dat is ontstaan in België in 1883.
De productie van vloeibare chocolade blijft in Halle, waardoor het label made in Belgium behouden blijft. De fabriek van Côte d'Or wordt door de huidige eigenaar Mondelez verkocht aan het Zwitserse chocoladebedrijf Barry Callebaut.
Het geheim van deze zo herkenbare smaak ligt in de speciale aandacht die eraan wordt besteed. Ze selecteren de beste cacaobonen uit Zuid-Amerika, die een uitstekende aromakwaliteit bieden. De zorgvuldig uitgedachte mix met Afrikaanse cacaobonen en andere origines geeft Côte d'Or chocolade zijn krachtige smaak .
Charlemagne Chocolatiers
De chocoladefabriek Charlemagne, gevestigd in Herstal, streeft ernaar chocolade te maken door de uitmuntendheid van het product voorop te stellen. Tijdens uw bezoek kunt u meer te weten komen over de oorsprong van chocolade, de stadia van de productie bekijken, maar ook uitzonderlijke creaties proeven.
Als antwoord op de vraag "Wat is je favoriete chocolade?" zeiden de meeste Belgische consumenten: Leonidas. Het is nog steeds de onbetwiste nummer 1 Belgische chocolade .
Met stip op nummer één is het alom bekende merk Mars dat meer produceert dan de Marsreep alleen. Snickers, de candybar met nougat vulling met karamel en pindanoten omhult in een laagje chocolade (jullie kennen hem vast wel), wordt door vele bronnen de populairste chocoladereep ter wereld genoemd!
Ingrediënten: Belgische chocolade heeft een hogere verhouding cacaomassa ten opzichte van cacaoboter dan Zwitserse chocolade , waardoor het een rijkere, intensere chocoladesmaak heeft. De Zwitsers gebruiken ook vaak gecondenseerde melk in hun chocolade, terwijl Belgen volle melk gebruiken.
België, een land doordrenkt van geschiedenis, culturele rijkdom en een welverdiende reputatie voor verrukkelijke lekkernijen , is synoniem met één woord: chocolade. Vanaf het moment dat u voet zet in dit charmante land, verleiden de geur van cacao en het zicht op verleidelijke etalages uw zintuigen.
Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG, handelend onder de naam Lindt, is een Zwitsers chocolatier- en zoetwarenbedrijf dat in 1845 werd opgericht en bekend staat om zijn chocoladetruffels en chocoladerepen, naast andere zoetigheden. Het is gevestigd in Kilchberg, waar de hoofdfabriek en het museum zich bevinden.