EEN UNIEKE SMAAK. De kracht van karakter, sinds 1883. We gebruiken voor onze Côte d'Or melkchocolade een mix van cacaobonen met een krachtig en rijk aroma. Daarnaast zorgt de dikte van de Côte d'Or chocoladerepen voor die typische harde eerste bijt, om dan heerlijk te smelten in de mond.
Over Côte d'Or
Sinds 1883 creëert Côte d'Or intense chocolade met een krachtig en ongerept karakter. Côte d'Or dankt zijn onmiskenbare smaak aan een zorgvuldige selectie van kwaliteitsvolle cacaobonen. Samen met Cocoa Life, helpt Côte d'Or te bouwen aan een duurzame toekomst voor cacao.
Côte d'Or is zonder meer een wereldmerk geworden door trouw te blijven aan de unieke intense smaak, te verklaren door het ongewijzigde recept (een hoog cacaogehalte en de onberispelijke en standvastige kwaliteit van de bonen), het vakmanschap en de succesvolle productinnovaties.
Laat je verrassen door de heerlijke smaak van Côte d'Or Melkchocolade met hele hazelnoten. Een rijkelijk gevulde traktatie die de perfecte balans vindt tussen het unieke karakter van Côte d'Or melkchocolade en knapperige hele hazelnoten.
Cote d or chocolade kent zijn oorsprong bij onze zuiderburen in België, maar de olifant uit het logo van Cote d or is een ode aan het land waaraan het merk zijn successen te danken heeft. Het Afrikaanse Ghana, dat een groot leefgebied is voor de slurfachtigen, is het land waar veel cacaobonen uit geïmporteerd worden.
De belangrijkste kenmerken van de olifanten zijn: de slurf, slagtanden en oren. Alleen olifanten hebben een slurf. De verlengde neus van een tapir, zeeolifant en spitsmuis worden ook wel slurf genoemd, maar deze slurven lijken totaal niet op de slurf van een olifant.
Côte d'Or is een chocolademerk dat is ontstaan in België in 1883.
Côte-d'Or (letterlijk " Gouden Helling ", "Gouden Helling") is een departement in het oosten van Frankrijk. Het is een van de 83 eerste Franse departementen die tijdens de Franse Revolutie zijn ontstaan en een van de acht departementen van de regio Bourgogne-Franche-Comté.
Op 24 april 1883 bedenkt en deponeert Charles Neuhaus het merk Côte d'Or. Een Belgisch icoon is geboren. De eerste Côte d'Or-chocolade wordt gemaakt met cacaobonen afkomstig van de Goudkust, het huidige Ghana, en krijgt het onverwoestbaar logo van een olifant mee. In 1911 ziet de eerste tablet het levenslicht.
Het is aantoonbaar uniek onder de departementen omdat het een naam heeft die poëtisch is in plaats van geografisch. Gegeven door de vertegenwoordiger van Dijon (fr:Charles-André-Rémy Arnoult), zou het verwijzen naar het herfstgoud van de flanken van de heuvels in het wijnbouwgebied .
De productie van vloeibare chocolade blijft in Halle, waardoor het label made in Belgium behouden blijft. De fabriek van Côte d'Or wordt door de huidige eigenaar Mondelez verkocht aan het Zwitserse chocoladebedrijf Barry Callebaut.
De Côte de d'Or is het hart van de Bourgogne. Côte d'Or betekent letterlijk “van goud”, maar in dit geval is het woord afgeleid van Oriental wat oostelijk betekent; de oostenlijke (gouden…) helling dus.
In 2020 werd Côte overgenomen door Partners Group . Tijdens COVID lanceerde Côte ook een restaurant bij thuisbezorgservice coteathome.co.uk, dat werd beoordeeld door Jay Rayner.
EEN UNIEKE SMAAK. De kracht van karakter, sinds 1883. We gebruiken voor onze Côte d'Or melkchocolade een mix van cacaobonen met een krachtig en rijk aroma. Daarnaast zorgt de dikte van de Côte d'Or chocoladerepen voor die typische harde eerste bijt, om dan heerlijk te smelten in de mond.
Het geheim van deze zo herkenbare smaak ligt in de speciale aandacht die eraan wordt besteed. Ze selecteren de beste cacaobonen uit Zuid-Amerika, die een uitstekende aromakwaliteit bieden. De zorgvuldig uitgedachte mix met Afrikaanse cacaobonen en andere origines geeft Côte d'Or chocolade zijn krachtige smaak .
Het #1 chocolademerk van België
Als u op zoek bent naar gastronomische chocolade met een echt gedurfde smaak, is er geen betere keuze dan Côte d'Or . Opgericht in 1883, wiens naam Frans is voor Gold Coast, een verwijzing naar de oude naam van wat nu Ghana is, waar veel van 's werelds cacaobonen vandaan komen.
Na twee jaar onderzoek en een volledig nieuw productieproces, vond Côte d'Or het verrassende evenwicht tussen de bittere smaak van zwarte chocolade en de zoetzure smaak van fruit. De nieuwe fruitsensatie is een ware revolutie in de chocolademarkt en Côte d'Or pakt uit met maar liefst vier smaken.
Cote d'Or chocolade (Golden Shore in het Frans) werd voor het eerst geproduceerd in België meer dan 100 jaar geleden met behulp van cacaobonen uit de Cote d'Or regio. Olifanten werden gebruikt om de cacaobonen door de jungle en bergen te verplaatsen (vandaar het olifantensymbool), vanwaar het per schip naar de Belgische fabriek werd vervoerd.
Côte d'Or dankt zijn onmiskenbare smaak aan een zorgvuldige selectie van kwaliteitsvolle cacaobonen.
In druk kan in het Frans de "œ" worden gebruikt om aan te geven dat het om één klank gaat, en niet om twee afzonderlijke klinkers "o" en "e", zoals in coëfficiënt. Mede als gevolg van de beperkingen van tekstverwerkers (of hun gebruikers) wordt dit uitgangspunt echter vaak niet standaard gehanteerd.
Vertaling van "dun"." in Frans
mince."
Côte d'Or is een producent van Belgische chocolade en is momenteel eigendom van Kraft Foods , het op één na grootste voedingsmiddelenbedrijf ter wereld na Nestlé, voorheen eigendom van Philip Morris Companies Inc., nu bekend als Altria Group.
CÔTE D'OR EN DE EERLIJKE HANDEL
Sinds 2005 werkt Côte d'Or samen met Rainforest Alliance aan de cacaoboeren. Het doel van dit partnerschap is allereerst om de rentabiliteit van de oogst te vergroten, vervolgens om het ecosysteem op de landbouwgronden te behouden en de levensomstandigheden van de arbeiders en hun families te verbeteren.
De Europese Commissie heeft Mondelez International, het moederbedrijf van merken als Milka en Côte d'Or, een boete van €337,5 miljoen opgelegd wegens het overtreden van de Europese mededingingsregels. Het bedrijf maakte zich schuldig aan 22 concurrentiebeperkende praktijken in de periode 2006-2019.
Olifanten zijn de grootste landzoogdieren op aarde en hebben opvallend massieve lichamen, grote oren en lange slurven . Ze gebruiken hun slurven om voorwerpen op te pakken, waarschuwingen te trompetteren, andere olifanten te begroeten of water op te zuigen om te drinken of te baden, naast andere doeleinden.