Belgische chocolade bevat meer cacao dan chocolade afkomstig uit andere landen. Er geldt een minimumhoeveelheid van 43%. Bovendien moet de chocolade gemaakt worden met 100% pure cacaoboter, zonder toevoeging van andere plantaardige vetstoffen.
De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld. Hierdoor is het cacaopercentage in Belgische chocolade hoger dan in de meeste internationale producten.
Belgische chocolade heeft een robuuste, goed afgeronde smaak. Het hogere cacaogehalte draagt bij aan een meer uitgesproken chocoladesmaak. Of u nu geniet van een klassieke pure chocolade of van een romige melkchocoladepraline, Belgische chocolade heeft doorgaans een complexer smaakprofiel dat lang op het gehemelte blijft hangen.
Het percentage cacao in Belgische chocolade is hoger dan dat van chocolade die elders geproduceerd wordt . Daarnaast bevat Belgische chocolade 100% cacaoboter. In combinatie met de traditionele vullingen van Ovidias zorgt dit voor een heerlijke smaakbeleving bij het eten van onze Belgische chocolade.
Belgische chocolade staat bekend om zijn unieke smaakprofielen. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 17e eeuw, heeft België zich ontwikkeld tot een ware chocoladehoofdstad. De combinatie van hoogwaardige cacaobonen, vakmanschap en passie resulteert in chocolade met een ongeëvenaarde smaak.
Van Godiva tot Leonidas, van Côte d'Or tot Neuhaus: België heeft een grote verscheidenheid aan topchocolademerken, gemaakt door 's werelds beste chocolatiers . De regio Vlaanderen wordt vaak de hoofdstad van chocolade genoemd. Zeker omdat twee van 's werelds grootste chocoladefabrieken, Callebaut en Puratos, hier gevestigd zijn.
Een liefhebber van chocolade was Charles-Alexander van Lotharingen, de Oostenrijkse gouverneur van het gebied. Vanaf het begin van de 20e eeuw kon het land grote hoeveelheden cacao importeren uit zijn Afrikaanse kolonie, Belgisch Congo . In de jaren 1900 werd chocolade steeds betaalbaarder voor de Belgische arbeidersklasse.
Ingrediënten: Belgische chocolade heeft een hogere verhouding cacaomassa ten opzichte van cacaoboter dan Zwitserse chocolade , waardoor het een rijkere, intensere chocoladesmaak heeft. De Zwitsers gebruiken ook vaak gecondenseerde melk in hun chocolade, terwijl Belgen volle melk gebruiken.
De Belgen hebben nog een extra troef achter de hand om ervoor te zorgen dat hun chocolade zo lekker mogelijk blijft . Hun chocolatiers gebruiken namelijk geen bewerkte suikers, maar vaak rietsuiker om hun lekkernijen te maken .
Chocoladefabriken Lindt & Sprüngli AG, handelend onder de naam Lindt, is een Zwitsers chocolatier- en zoetwarenbedrijf dat in 1845 werd opgericht en bekend staat om zijn chocoladetruffels en chocoladerepen, naast andere zoetigheden. Het is gevestigd in Kilchberg, waar de hoofdfabriek en het museum zich bevinden.
Milka is een chocolademerk van het bedrijf Mondelēz International. In 1901 bracht de chocolatier Philippe Suchard in Neuchâtel (Zwitserland) de eerste melkchocolade op de markt onder deze naam. Het merk Milka heeft een zeer bekend symbool: de "Milka-koe".
De enige ingrediënten van Belgische chocolade zijn cacaopoeder, cacaoboter, suiker, vanille en sojalecithine. In het geval van melk- of witte chocolade zit er ook nog melkpoeder in .
“Belgische chocolade” is chocolade waarvan het volledige proces van mengen, raffineren en conchereren in België gebeurt. "Bovendien wordt Belgische chocolade fijn gemalen tot 18 micron, onder het gevoel van de smaakpapillen van de tong . Dit voorkomt een korrelige smaak in de mond wanneer de chocolade smelt op de tong.
De volgende keer dat u Belgische chocolade pakt, is de kans groot dat u iets donkers en bitters pakt met een sterkere bite .
Wil je een gezond stukje chocolade eten, kies dan voor rauwe chocolade. In deze chocolade zit veel meer cacao dan in andere soorten chocolade. Daarnaast worden de bonen koud gemalen in plaats van gebrand; hierdoor blijven de gezonde stoffen beter bewaard.
Het antwoord ligt in de kwaliteit van de gebruikte ingrediënten . Belgische chocolade wordt gemaakt met alleen de beste cacaobonen. Deze bonen worden tot in de perfectie geroosterd en gemalen tot een gladde pasta. Vervolgens worden ze gecombineerd met pure, verse room om een decadente ganache te creëren.
Het is een krachtige bron van antioxidanten
Belgische pure chocolade is een krachtige bron van antioxidanten omdat het boordevol biologisch actieve organische verbindingen zit die als antioxidanten functioneren. Enkele van deze verbindingen zijn flavanolen, catechines en polyfenolen.
Het antwoord is ja: mensen met diabetes kunnen chocolade eten . In alle gevallen is het erg belangrijk dat ze een arts raadplegen voordat ze chocolade eten. Maar meestal kan het worden genoten als onderdeel van een gezond, uitgebalanceerd dieet als je je aan een paar regels houdt.
Leonidas garandeert dat haar chocolade geen palmolie bevat. De cacaobonen waar Belgische chocolade van gemaakt wordt, zijn van premium kwaliteit en met de grootste zorg geroosterd. En Belgische chocolade wordt in België gemaakt, natuurlijk! Elke chocolade is een waar kunstwerk, gemaakt door onze Meester Chocolatiers.
Belgische chocolade wordt gemaakt van erg fijn gemalen cacaobonen, zodat ze een structuur heeft van vijftien tot achttien micron. Hoog cacaogehalte.
Chocoladegigant Cadbury wordt ervan beschuldigd het recept van zijn chocolade te hebben veranderd nadat fans naar X gingen om te klagen over de smaak. Het bedrijf, gevestigd in Bournville, wordt ervan beschuldigd het cacaogehalte te hebben verlaagd als een andere vorm van 'krimpflatie'.
Pierre Marcolini, de beste Belgische chocolade online.
Belgische chocolade staat bekend om zijn superieure kwaliteit en zijn hoge cacaogehalte, waardoor hij bijzonder rijk is .
Al mijn chocolade bevat zuivel, sommige bevatten alcohol (als ingrediënt of als extract), bepaalde smaken bevatten noten en al mijn chocolade wordt gemaakt in een keuken waar ingrediënten worden gebruikt die gluten, soja, pinda's, noten, eieren, zuivel en sesamproducten bevatten .