Minder mineralen en vezels Ook minder dan de helft ten opzichte van cacaopoeder wat betreft vezels en mineralen. Cacaonibs bevatten dus een dubbele hoeveelheid kilocalorieën & veel minder vezels en mineralen dan cacaopoeder, en geen noemenswaardige hoeveelheden goede vetzuren en vitamines.
Zijn Cacao nibs gezond? Cacao nibs zijn zeker gezond omdat ze niet bewerkt zijn. Cacao nibs zijn rijk aan antioxidanten. Vanwege het hoge gehalte aan eiwitten, vetten, koolhydraten, vezels, ijzer, calcium, magnesium, ijzer, calcium, B-vitamines en vitamine C en E mag dit product terecht een superfood worden genoemd.
Beide zitten boordevol fytonutriënten en levende enzymen, maar ook vezels, ijzer en magnesium. En dan hebben we het nog niet eens over de antioxidanten die bosbessen overbodig maken. <1> In tegenstelling tot bewerkte cacaopoeder, behouden alle rauwe cacaoproducten de meeste van deze gezondheidsvoordelen .
Bijvoorbeeld, cacao en cacaopoeders kunnen door elkaar gebruikt worden, waarbij alleen de smaak beïnvloed wordt, maar het is niet aan te raden om chocoladechips te vervangen door cacaonibs in uw baksels . Verder, en zeker in poedervorm, kunnen cacao en cacao redelijk door elkaar gebruikt worden.
Cacaopoeder is het resultaat van het malen van cacaobonen tot een fijn poeder. Het wordt vaak gebruikt in bakrecepten en warme dranken. Cacao nibs daarentegen zijn kleine stukjes gefermenteerde, gedroogde en gebroken cacaobonen. Ze worden vaak gebruikt als topping voor desserts, smoothies en ontbijtgranen.
Wat is gezonder cacao of cacao? Rauwe cacaoproducten worden als gezonder beschouwd dan bewerkte cacao omdat ze meer mineralen en antioxidanten bevatten . Cacaopoeder wordt ook als een gezondere optie beschouwd dan chocoladeproducten die veel suiker bevatten.
Het antwoord zit in de hitte. Cacaopoeder en cacaopoeder lijken erg op elkaar, het enige verschil is dat cacao op een veel hogere temperatuur wordt verwerkt (en vaak bevat verpakte cacao toegevoegde suiker en zuivel).
Het is opgemerkt dat het helpt bij gevoelige huidproblemen zoals irritaties, eczeem en dermatitis. Cacaopasta is het natuurlijke product van gemalen nibs , die worden getrokken uit de vrucht van de Theobroma Cacao-boom. Rauwe cacaopasta (ook wel Cacao Liquor genoemd) wordt gemaakt door rauwe cacaobonen te vermalen tot een vloeistof.
Cacao nibs, ook wel bekend als cacao nibs, zijn verkruimelde stukjes gedroogde cacaobonen, die groeien aan de cacaoboom . Cacao nibs producenten drogen en kraken de bonen in kleine stukjes. Cacao nibs zijn onderdeel van dezelfde boon die wordt gebruikt bij de productie van chocolade snoep. Cacaobonen zijn afkomstig uit het bovenste Amazonegebied.
Het is een fijn alternatief voor koffie. ⤖ Drink ook voldoende water, cacao is licht uitdrogend en dit voorkomt mogelijk hoofdpijn. Voldoende water drinken is altijd belangrijk :-).
Hoewel cacao nibs boordevol voedingsstoffen zitten, bevatten ze ook cafeïne en zijn ze calorierijk vanwege hun vetgehalte. Het is dus cruciaal om ze met mate te consumeren en ze te integreren als onderdeel van een uitgebalanceerd en gevarieerd dieet. Een kleine handvol of een tot twee eetlepels per dag wordt over het algemeen als redelijk beschouwd .
Wanneer cacao rauw wordt ingenomen, blijven alle voedingsstoffen intact, aangezien voedingsstoffen afsterven wanneer voedsel wordt verhit. Meer hitte betekent meer nutriëntensterfte. Rauwe voedingsmiddelen bevatten over het algemeen meer van hun eigen levenskracht en intelligentie. En rauwe cacao bevat meer vitaminen en mineralen, meer 'happy compounds' en meer antioxidanten .
"Om de gezondheidsvoordelen van cacaopoeder te krijgen, koop je ongezoete cacaopoeder zonder toegevoegde ingrediënten ", zegt Fazio. "Het bevat minder calorieën, minder vet en suiker en meer antioxidanten dan chocoladepoeder. Zorg er wel voor dat je het etiket leest, want daarop staat of het product cacao of chocolade bevat."
Over het algemeen wordt aanbevolen om niet meer dan 20-30 gram rauwe cacao per dag te consumeren. Dit komt overeen met ongeveer 1-2 eetlepels cacaopoeder. Rauwe cacao bevat bioactieve stoffen en cafeïne. Daarom is het belangrijk om het met mate te consumeren.
Je kunt de Nibs zo eten, of ze malen in een koffiemolen of keukenmachine. Ze zijn zeer geschikt in combinatie met zoet en gedroogd fruit, noten, of fruitsalades. Voeg ze toe aan smoothies, thee of desserts.
In cacao vind je, net zoals in groenten en fruit, flavonoïden terug. Deze bioactieve componenten hebben antioxiderende en ontstekingsremmende effecten. Ze kunnen de darmgezondheid positief beïnvloeden, geeft wetenschappelijk onderzoek aan3, en zouden belangrijk kunnen zijn voor mensen met chronische darmziekten.
Tips voor het kopen van kwaliteitscacaonibs
Kies voor pennen die gelijkmatig van grootte zijn en een rijke, chocoladeachtige geur hebben .
Cadmium concentreert zich in cacao , dus cacaopoeder/nibs en pure chocolade bevatten waarschijnlijk meer cadmium dan melkchocolade. Je kunt nog steeds veilig chocolade eten, zolang je kiest voor bekende merken met een laag gehalte (zoals die hierboven en in de CL Review) en je portiegrootte beperkt.
Zijn jullie Cacao Nibs rauw? Technisch gezien niet (en de meeste andere "rauwe" cacao ook niet, maar dat is een verhaal voor een andere dag!). Eerst wordt onze cacao op natuurlijke wijze gefermenteerd om de voedingswaarde te verhogen, en daarna wordt het kort geroosterd om de heerlijke smaak te ontwikkelen en de voedselveiligheid te garanderen.
Cacaoproducten vallen op door hun ziektebestrijdende plantenbestanddelen, makkelijk opneembaar ijzer en ontspanningsbevorderende tryptofaan. Toch kunnen ze veel calorieën (en soms suiker) bevatten , dus geniet er met mate van.
Omdat cacao nibs de hele vorm van cacaopoeder zijn, kun je ze eenvoudigweg tot cacaopoeder maken door ze te vermalen . Dit kan met een keukenmachine of een koffiemolen. Op deze manier kun je cacao nibs gebruiken in elke bereiding waarvoor cacaopoeder nodig is.
Cacao nibs zijn in principe gemalen cacaobonen die licht geroosterd en gefermenteerd zijn, en zijn een veelvoorkomende toevoeging aan veel gezonde lekkernijen en rauwe dessertrecepten. In tegenstelling tot ceremoniële cacao kunnen de oorsprong en het type boon waarvan ze afkomstig zijn variëren, waardoor de kwaliteit en het voedingsprofiel veranderen .
Cacao poeder is gemaakt van de cacaomassa van de cacaoboon. De cacaobonen zijn handmatig geoogst en hebben een licht roosterproces ondergaan (dit betekent dat het geen “rauwe cacao” is). De massa wordt onder hoge druk uitgeperst, zodat er pure cacaopoeder ontstaat.
Over het algemeen geldt dat als u zich vooral richt op voedingsstoffen en antioxidanten, u voor cacao kiest. Als u echter minder calorieën en wat antioxidanten wilt, kunt u beter kiezen voor cacaopoeder of pure chocolade .
Wat is de beste cacao? De beste cacao is rauwe cacao. Rauwe cacao behoudt door de koude verwerking een grote hoeveelheid van zijn oorspronkelijke voedingsstoffen. Gewoon cacaopoeder wordt bij hogere temperaturen verwerkt, waardoor het eindproduct minder voedingsstoffen bevat.