" Zuivelproducten, zoals room of boter, kan je zonder problemen invriezen. Verpak de producten in handige porties en in luchtdichte zakjes of potjes. Zorg er wel voor dat de boter goed ontdooid is vooraleer ze te gebruiken.
Boter kun je prima invriezen in de originele verpakking, maar als je er zeker van wil zijn dat ze geen sterke geuren van andere voedingsmiddelen in je diepvriezer overneemt, kun je het botervlootje nog eens extra verpakken in een diepvrieszakje of -doosje.
Boter. Ongezouten boter kan je een 5-tal maanden in de diepvries bewaren, gezouten boter zelfs tot 9 maanden. Het invriezen is superhandig als je een overschotje hebt dat je niet kunt verwerken voor de houdbaarheidsdatum.
Geschikt om in te vriezen. Binnen 1 maand na ontdooien gebruiken (ontdooien in koelkast). Na ontdooien niet opnieuw invriezen.
Ontdooien. Doe de boter in een magnetronschaal en zet de magnetron 5 seconden aan op de ontdooistand. Als de boter meegeeft als je hem aanraakt, en de indruk van je vinger achterlaat, is-ie zacht genoeg.
Ontdooi het eenvoudig door het de avond voordat u het wilt gebruiken uit de vriezer in de koelkast te zetten . Als u weinig tijd hebt, kunt u boter sneller ontdooien door het te raspen met een kaasrasp of microplane. Geef de geraspte boter een paar minuten om volledig te ontdooien en u zou klaar moeten zijn.
Goed bewaarde boter kan tot vier maanden worden ingevroren als deze wordt ingevroren vóór de houdbaarheidsdatum op de verpakking . Boter kan zijn verse botersmaak verliezen en smaken en geuren uit de vriezer overnemen als deze langer dan vier maanden wordt bewaard. Nadat de boter uit de vriezer is gehaald, moet u deze binnen 30 dagen gebruiken.
Doe de verpakking van de stick margarine in een hersluitbare diepvrieszak. Vries in vóór de vervaldatum op de verpakking en bewaar tot zes maanden bevroren. Voor kuipmargarine raden we af om in te vriezen . Invriezen kan de kwaliteit van het product beïnvloeden.
Invriezen met Becel ® Buttery Taste wordt afgeraden , omdat het de textuur bij ontdooien kan beïnvloeden en olieafscheiding kan veroorzaken. Hoe lang kunt u Becel ® Buttery Taste* bewaren? Bij optimale gekoelde temperatuur kan Becel ® Buttery Taste* worden bewaard tot de houdbaarheidsdatum die op de verpakking staat.
Na opening gekoeld bewaren (2-7°C). Niet invriezen.
Boter kan veilig voor consumptie in de vriezer bewaard worden voor maximaal 6 tot 12 maanden . Het product moet goed afgesloten worden in een luchtdichte verpakking om externe factoren uit te sluiten. Hoewel de houdbaarheid van boter verlengd kan worden door invriezen, kan de kwaliteit achteruitgaan naarmate het langer in de vriezer blijft.
Rauwe en gekookte eieren: eigeel zet zich uit in de diepvries, waardoor het ei kan ontploffen. Ook producten op basis van ei - zoals mayonaise en meringue - vries je beter niet in. Ongekookte aardappelen: ze bevatten veel vocht en zijn daarom niet geschikt om in te vriezen.
Hoe weet ik of een product niet meer goed is? De boter is ranzig, ruikt en smaakt zuur of is donker verkleurd. Bederf herken je snel door goed te kijken, ruiken of proeven.
In de koelkast is roomboter ongeveer een maand houdbaar. Meestal kan het echter nog wel langer wat bewaard worden. Let er dan vooral op of het nog goed ruikt, eruit ziet en smaakt. Een beetje geel is geen probleem.
Of wil je grote hoeveelheden bewaren? Dan kun je natuurlijk ook je rijst invriezen. Laat het afkoelen, doe het in een luchtdicht zakje of bakje en leg het in de vriezer bij een temperatuur van -18°C. Op die manier blijft het wel 3 maanden bruikbaar.
Maak je niet druk. Je kunt die kliekjes ook na een dag nog invriezen. Soms zelfs na 2 of 3 dagen nog wel. Zo lang het restje nog goed is, kun je het invriezen.
Koel bewaren. Ten minste houdbaar tot: zie deksel. Geschikt om in te vriezen .
Gekookt vlees behoudt zijn kwaliteit niet zo lang in de vriezer als rauw vlees : gekookt gevogelte en vis kunnen vier tot zes maanden in de vriezer bewaard worden, terwijl rundvlees, kalfsvlees, lamsvlees en varkensvlees niet langer dan twee tot drie maanden bewaard mogen worden.
Een onderzoek uit 2019 in het American Journal of Clinical Nutrition vergeleek de effecten van op olie gebaseerde margarine en boter op bloedlipideniveaus bij mensen met en zonder obesitas. De resultaten lieten lagere LDL-niveaus zien bij alle deelnemers die op olie gebaseerde margarine gebruikten in plaats van boter .
Kan ik Country Crock ® invriezen? Country Crock ® Baking Sticks en Country Crock ® Plant Butter tubs en sticks kunnen worden ingevroren . Onze andere Country Crock ® tub producten zijn het lekkerst als ze vers zijn – daarom raden we af om ze in te vriezen.
Margarine is ongeopend 3-4 maanden houdbaar, moet in de koelkast worden bewaard en binnen 2 maanden na opening worden geconsumeerd. Boter en margarine kunnen worden ingevroren: tot 6-9 maanden voor boter en 6-8 maanden voor margarine . Boter en margarine zijn bedorven als ze een zure geur en smaak hebben, beschimmeld zijn of verkleurd zijn.
Het bewaaradvies voor margarine in de koelkast is hetzelfde als boter, namelijk één maand. Je kunt het één tot twee maanden in de vriezer bewaren. In een gesloten verpakking kun je het tot twee maanden (en soms zelfs langer) na de THT-datum eten. Let op, het moet er dan nog wel goed uitzien, ruiken en proeven.
Het antwoord is ja! Boter invriezen is een geweldige manier om het nog langer houdbaar te maken . Boter is al behoorlijk lang houdbaar in de koelkast (ongeveer 4 maanden voor ongezouten en 6 maanden voor gezouten), maar je kunt die tijd nog verder verlengen door je boter in te vriezen als je thuiskomt van de supermarkt!
- Zet een glaasje water in de magnetron voor ongeveer één minuut. - Haal het glas voorzichtig uit de magnetron en giet het water eruit. Droog het glas goed af met keukenpapier of een theedoek. - Zet het glas nu over het stuk boter dat je wilt smelten.
En als we het toch over ijskoude temperaturen hebben: kun je boter invriezen? Ja hoor! Kerrygold zegt dat het tot wel 18 maanden goed blijft in een goed gekoelde vriezer , dus sla gerust je slag als er een aanbieding is.