Soep ontdooien in de magnetron Soep ontdooien in de magnetron kan ook, dat is de makkelijkste en snelste manier. Het is echter ook de methode waarbij de kans op bacterieontwikkeling het grootst is, dus doe dit alleen als je écht geen tijd hebt. Ontdooi de soep als het kan in het vriezerbakje en leg de deksel er los op.
Laat de soep, in het zakje of bakje, in de koelkast ontdooien. Dat duurt al snel zo'n 6 tot 8 uur. Heb je haast? Dan kun je het bevroren blok soep ook in de magnetron ontdooien in een magnetronbestendige schaal, of in een pan op laag vuur.
Soep, saus en stoofgerechten kun je in een pan op heel laag vuur ontdooien en opwarmen. Giet eventueel een laagje water in de pan en sluit af met een deksel. Ovengerechten en gehaktbrood kun je zo uit de diepvries in de oven ontdooien en opwarmen of garen.
Supersnel soep ontdooien, doe je in warm water. Je zet gewoon het afgesloten potje in een warmwaterbad. Eens je ziet dat de randen ontdooid zijn, kun je de soep in een kookpot doen en opwarmen op een laag vuur. Laat de soep niet koken en roer regelmatig!
Haal de folie van de soepbeker en giet de soep over in een soepkom. Stel de magnetron in op 800 - 1000 watt en verwarm de soep ongeveer 1-2 minuten.
Nee, nee en nog eens nee. Aluminium gaat vonken geven en knetteren en kan kortsluiting veroorzaken, en uit styrofoam (zo van die piepschuimen bakjes waarin vlees uit de supermarkt is voorverpakt, of kant-en-klare soep) komen schadelijke stoffen vrij als je het verwarmt.
Eten ontdooien gaat nog sneller in de microgolfoven. Doe wat je wilt ontdooien in een bakje dat geschikt is voor de magnetron (ontdooi bijvoorbeeld nooit rechtstreeks in het piepschuimen bakje van de supermarkt!) en verwarm het op de speciale ontdooistand.
Door de soep in porties in te vriezen, kun je de meeste soepen tot wel 3 maanden bewaren. Vergeet niet om de soep wederom eerst volledig af te laten koelen voordat je deze in de vriezer zet. Door de soep goed in te vriezen, kun je op elk moment genieten van een heerlijke kom soep!
Het is echter mogelijk om de soep direct uit de diepvries op te warmen en dit doe je het beste, ten minste gedeeltelijk, met een magnetron . Doe de bevroren soep in een magnetronbestendige container, dek hem gedeeltelijk af en verwarm hem op laag vuur in 2 minuten in de magnetron tot de soep slushy is geworden.
Het opwarmen van bevroren voedsel met Souper Cubes is eenvoudig. Laat de schaal ongeveer 3 minuten rusten op kamertemperatuur en verwijder dan het deksel. Haal de blokjes eruit, ontdooi ze en verwarm ze opnieuw . De schaaltjes zijn zelfs ovenbestendig tot 415 graden F.
Zo'n restje kun je prima invriezen om later op te eten, dat is veilig. Maar mocht je nog steeds iets over hebben van het opgewarmde restje, dan kun je dat beter weggooien. Verwarm het dus niet een 2de keer en vries het ook niet een 2de keer in.
Soep ontdooien in de magnetron kan ook, dat is de makkelijkste en snelste manier. Het is echter ook de methode waarbij de kans op bacterieontwikkeling het grootst is, dus doe dit alleen als je écht geen tijd hebt. Ontdooi de soep als het kan in het vriezerbakje en leg de deksel er los op.
Magnetron kookzakken of inkookzakken houden maximaal vocht vast, voorkomen spatten, zorgen voor een gelijkmatige warmteverdeling en helpen sappen in het voedsel te behouden. Wees voorzichtig bij het openen van de zakken om brandwonden door de stoom te voorkomen.
Plaats het eten gewoon in een magnetronbestendige container, voeg een scheutje water toe (of bedek het met een vochtige papieren handdoek) om het vocht vast te houden en zet het een minuut of twee in de magnetron. Restjes soep, stoofschotels, rijst en groenten zijn allemaal uitstekende kandidaten voor de magnetron .
De snelste manier: zet de soep met potje en al in een warmwaterbad. De tussenoplossing: zet de soep met potje en al in een warmwaterbad, tot de randjes ontdooid zijn. Daarna kun je ze meteen opwarmen in een kookpot op een lage temperatuur. Vergeet niet om regelmatig te roeren!
Ja, maar we raden af om uw trays in de magnetron te doen . Als de stalen rand echter ook maar enigszins zichtbaar is, zijn de trays niet langer magnetronbestendig. Als u uw Souper Cubes in de magnetron gebruikt, vallen ze niet langer onder de garantie.
Ontdooi je soep
Het is echter niet nodig om uw soep te ontdooien voordat u deze opwarmt, en u kunt ervoor kiezen om uw soep bevroren op te warmen. Om uw soep te ontdooien, raden we aan om deze een nacht in de koelkast te zetten of in een kom of pan op het aanrecht te zetten gedurende een uur .
Soep opwarmen in magnetron
Wanneer je soep uit blik wilt opwarmen, zorg je ervoor dat je de soep in een schaaltje of diep bord giet. Blik kan metaal bevatten, dus dit mag niet in de magnetron. Daarna kun je het schaaltje of bord in de magnetron zetten en voor 1 tot 2 minuutjes opwarmen met 1000 Watt.
Hoe je soep opwarmt, heeft veel te maken met hoe goed bevroren soep wordt. Het is het beste om de soep te ontdooien voordat je hem opwarmt, idealiter een nacht in de koelkast, en hem dan voorzichtig op te warmen in een pan op laag vuur, waarbij je regelmatig roert om te zorgen dat er niets blijft plakken of verbrandt . Het fornuis geeft je meer controle over de warmte voor gelijkmatiger koken.
Kook het voedsel in korte intervallen tot het warm is .
Voor kleinere porties, zet de magnetron op een kooktijd van één tot twee minuten. Voor grotere porties, kook gedurende drie tot vier minuten. Roer na die tijd het eten om de warmte te verdelen en controleer vervolgens de temperatuur.
Hoewel het al lang bewezen is door verschillende wetenschappers, weten heel veel mensen nog niet dat je voedingswaren het snelst en het best kunt ontdooien met koud water. Als je de etenswaren goed inpakt met plastic folie en in water legt, is de ontdooitijd een heel stuk korter dan in de koelkast.
Soep houdt het 2 dagen uit tussen de 4 en 5 °C. Voor kant-en-klare soep uit zak of blik geldt hetzelfde. Blik kan door aanraking met zuurstof de smaak van soep wel wat doen veranderen. Giet soep uit blik daarom liever over in een plastic bakje.
Als je soep wilt bewaren na bereiding, laat hem dan snel afkoelen (zet de pan bijvoorbeeld in een bak koud water of ijs) en zet deze goed afgesloten in de koelkast. Laat restjes niet langer dan 2 uur buiten de koelkast staan.