Diepvriesgroenten zijn dus zeker gezond en bevatten meestal meer voedingsstoffen dan versgekochte groenten uit de supermarkt die nog een paar dagen in je koelkast hebben gelegen.
De kwaliteit neemt sterk af tijdens het bewaren en hun vitaminegehalte daalt ook. Invriezen vereist geen bewaarmiddelen, maar behoudt de kwaliteit en voedingsstoffen, doordat de vitaminen worden “opgesloten”.
Combineer je soep met een bladgroentesalade bestrooid met amandelschaafsel plus een vinaigrette en voeg een stuk fruit toe voor een bevredigende, smaakvolle en uitgebalanceerde maaltijd. Diepvriessoepen kunnen een gezondere keuze zijn dan de meeste bliksoepen omdat ze doorgaans minder natrium bevatten dan de blikversies , voegt ze toe.
Soep bevat essentiële voedingsstoffen, zoals vitaminen, mineralen, antioxidanten en voedingsvezels: onmisbare troeven voor een evenwichtige voeding. Omdat je zoveel verschillende ingrediënten kan gebruiken om ze te maken, wordt soep nooit eentonig. Je kan er dus zonder probleem alle dagen van smullen.
Soep. Voorverpakte soep uit blik of pak wordt sterk afgeraden. Door verschillende marketingtrucjes wordt er geprobeerd om dit gezonder te laten lijken. Helaas bevatten de voorverpakte soepen veel zout.
Instant soepen blijven langer in de darmen zitten, wat problemen veroorzaakt zoals een opgeblazen gevoel, gasvorming en zelfs buikpijn. Het lijkt misschien geen goed nieuws voor mensen die op hun gewicht letten. Regelmatige inname van soep kan het bereiken van gewichtsverliesdoelen belemmeren, omdat ze zetmeel bevatten dat het gewicht verhoogt en de bloedsuikerspiegel verhoogt .
Hoewel soepen uit blik een handige maaltijdoptie kunnen zijn, is het belangrijk om op hun voedingsaspecten te letten. Gezondere keuzes maken door te kiezen voor natriumarme, vetarme en biologische opties, verse of bevroren groenten toe te voegen en te kiezen voor BPA-vrije blikken, kan de voedingskwaliteit van soepen uit blik verbeteren.
Verbetert de spijsvertering . Een ander geweldig gezondheidsvoordeel van het eten van meer soep is het stimuleren van uw spijsverteringsstelsel. Veel soepen bevatten hele voedingsmiddelen die vol vezels zitten, wat helpt de darmmotiliteit te verbeteren en de gezondheid van de darmen te reguleren.
dossier Soep is een goede manier om kinderen groenten te doen eten of te laten wennen aan de smaak van diverse groenten, maar ook voor volwassenen is dagelijks een tas soep drinken een goed idee.
Moro's Wortelsoep is zo'n oud huismiddeltje dat nog steeds heel werkzaam is bij darmklachten en diarree. Het werkt voor mensen, maar ook voor honden, op dezelfde manier.
Overmatig natrium, suiker en verzadigde vetten, schadelijke conserveringsmiddelen, verlies van voedingsstoffen en ongezonde kookmethoden behoren tot de verborgen gevaren van diepvriesmaaltijden. Bovendien kunnen deze maaltijden gevolgen hebben voor de gezondheid van het hart, het mentale welzijn en de portiecontrole.
Ontdooi je soep
Het is echter niet nodig om uw soep te ontdooien voordat u deze opwarmt , en u kunt ervoor kiezen om uw soep bevroren op te warmen. Om uw soep te ontdooien, raden we aan om deze een nacht in de koelkast te zetten of in een kom of pan op het aanrecht te zetten gedurende een uur.
Ingevroren vitamines
Dat is top voor het niveau mineralen en vitamines, want deze blijven hierdoor goed intact. In veel gevallen bevatten diepvriesgroenten zelfs meer voedingsstoffen dan verse groenten. Een voorraad broccoli, erwten en sperziebonen uit de vriezer is dus een prima keuze.
Nadelen. Diepvriezen kost veel energie, zeker omdat het koelen gedurende de gehele bewaarperiode moet worden voortgezet. In tegenstelling tot andere thermische conserveringstechnieken zoals steriliseren worden micro-organismen niet (allemaal) gedood; ze worden alleen inactief gemaakt.
Het verschil tussen diepvries en vers
Zowel verse als ingevroren groenten verliezen kort na oogsten vocht, waardoor er ook een verlies van voedingsstoffen optreedt. Het gaat hier met name om vitaminen en antioxidanten. Qua voedingsstoffen is gebleken dat diepvriesgroenten gelijk zijn aan verse groenten.
Diepvries spinazie is verser dankzij het snelle oogsten en diepvriezen. Uit wetenschappelijke studies blijkt dat de hoeveelheid vitamines, mineralen en vezels in diepvries groenten even groot of groter is dan in verse groenten. Dit heeft te maken met de tijd tussen oogst, bereiding en diepvriezen.
Het koolsoepdieet wordt gezien als een dieet voor snel gewichtsverlies. Voorstanders beweren anekdotisch dat het volgen van het dieet gedurende 7 dagen kan leiden tot gewichtsverlies van maximaal 10 pond (4,5 kg) , waarvan zij geloven dat het een start kan zijn voor een dieetplan op de lange termijn. Het dieet houdt in dat je 1 week lang bij elke maaltijd zelfgemaakte koolsoep eet.
Soep is een lekker en gezond tussendoortje, maar kan ook als complete maaltijd (als je er volop groenten in stopt en ook eiwitten als gekookt ei, peulvruchten, vlees, vis of kip). Soep is handig om, in de vriezer, achter de hand te hebben. Ideaal na een drukke werkdag of bij onverwachts bezoek rond lunchtijd.
Kant-en-klare soep is veel te zout
Veel zout is nadelig voor de bloeddruk, je hart en bloedvaten en mensen met nierproblemen moeten extra oppassen met het gebruik van zout. Er is geen richtlijn voor wat een gezonde hoeveelheid zout is soep, behalve zo min mogelijk.
Omdat het soepdieet meestal maar 7-14 dagen duurt, wordt het op de lange termijn niet aanbevolen . De NHS benadrukt ook hoe zeer caloriearme diëten zoals deze vaak leiden tot gewichtsverlies op de korte termijn, maar het is waarschijnlijk dat u een deel of al het gewicht weer terugkrijgt zodra u weer normaal gaat eten.
Het soep dieet zal dus niet voor een blijvend gewichtsverlies zorgen, omdat je niet echt gezonder leeft. Ondanks dat je de soep ongelimiteerd mag eten zal je snel weer trek hebben. Een soep vult niet goed, omdat het vooral water bevat. Ook de groenten zijn niet de beste manier van vulling.
De meeste soepen zitten vol met ziektebestrijdende voedingsstoffen . Sterker nog, studies tonen aan dat kippensoep in het bijzonder kan helpen om verkoudheid te voorkomen, vooral als je het vult met verse knoflook, uien, selderij en wortels. (Ze bevatten allemaal krachtige immuunversterkende chemicaliën.)
Wanneer soep wordt gemaakt met voedingsrijke ingrediënten, zoals groenten en magere eiwitten, kan het talloze gezondheidsvoordelen bieden. U moet echter oppassen met soepen op basis van room, blik en instantsoepen, omdat deze vaak een hoger calorie- en natriumgehalte hebben .
Soep uit blik kan een voedzame, vezelrijke optie zijn als je een snelle maaltijd nodig hebt. Maar sommige zijn gezonder dan andere . Het is belangrijk om op het natriumgehalte in soepen te letten. Het is het beste om er een te kiezen met minder dan 400 mg per portie.
Het is belangrijk om op te merken dat kant-en-klare kippenbouillon waarschijnlijk veel meer natrium bevat dan zelfgemaakte versies . Vergeleken met zelfgemaakte kippenbouillon bevat kippenbouillon minder calorieën, maar ook minder eiwitten en essentiële mineralen.