De Lindt EXCELLENCE donkere chocoladereep is gemaakt van zachte donkere chocolade met 78% cacao, met een krachtig aroma en een volle cacaosmaak: een genot voor alle zintuigen.
Ingrediënten: cacaomassa, magere cacao, cacaoboter, bruine suiker, vanille.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
Cacaopercentage in pure chocolade
Pure chocolade moet voor minstens 35 procent uit cacao bestaan. Pure chocolade met een cacaopercentage van 35% valt nog in de categorie 'zoet', er bestaat namelijk ook pure chocolade met zelfs 85% of 99% cacao.
Sommige van onze producten zijn gemaakt zonder dierlijke producten, zoals ons Lindt EXCELLENCE assortiment met 70%, 85%, 90% en 99% cacao pure chocoladerepen.
Is pure chocolade gezond? Nee, pure chocolade is geen gezond voedingsmiddel. Het bevat namelijk te weinig voedingsstoffen om een bijdrage te leveren aan je gezondheid. Daarnaast is het een voedingsmiddel met een hoge energiedichtheid, veel suikers en vet.
De rauwe cacao is onbewerkt en bevat daardoor veel goede voedingsstoffen. De antioxidanten beschermen je lichaam, de magnesium en de ijzer zorgen voor energie en de fenylalanine zorgt voor een gelukkig gevoel. Rauwe cacao is gezonder dan de cacaopoeder die door middel van verhitting verkregen wordt.
Wat witte chocolade betreft, deze bevat geen cacao, maar alleen cacaoboter (vandaar de kleur). Witte chocolade is daarom zeer rijk aan koolhydraten en lipiden.
Het is aan te raden om niet meer dan 100 gram pure chocolade per dag te eten en maximaal 200 gram per week.
A: De 60% is absoluut zoeter , maar ik eet nu al een aantal jaar bijna elke dag een stukje pure chocolade (voor mijn gezondheid! Natuurlijk!) en de 60% smaakt nu te zoet voor mij. Als je een beginnende pure chocoladeproever bent, is de 60% je "gateway drug" naar de hardere dingen.
Waarom is Lindt & Sprüngli chocolate duurder dan andere merken? Lindt & Sprüngli staat voor premium chocolade, waarbij fijne ingrediënten worden gecombineerd met meer dan 175 jaar traditie en vakmanschap om de ultieme chocolade-ervaring te creëren .
De cacaoprijs op de groothandelsmarkt is namelijk gestegen tot het hoogste niveau in meer dan tien jaar. Dit komt vooral omdat de productie in West-Afrika, goed voor twee derde van de wereldwijde cacao-oogst, wordt getroffen door tegenslagen.
De glad smeltende vulling
Onze geheime Lindor-vulling heeft een laag smeltpunt, waardoor het heerlijk smelt op de tong. Het is deze kenmerkende gladde smeltende finish die een werkelijk zalige chocolade-ervaring creëert.
Lindt gebruikt uitsluitend de fijnste cacaobonen, die op een unieke manier worden geroosterd en vermalen. En het was de uitvinding van Lindt – de conche in 1879 – die het mogelijk maakte om voor het eerst chocolade te produceren die kon wat we nu allemaal zo lekker vinden: smelten.
Lindt & Sprüngli heeft twaalf fabrieken: Kilchberg, Zwitserland; Aken, Duitsland; Oloron-Sainte-Marie, Frankrijk; Induno Olona, Italië; Gloggnitz, Oostenrijk; en Stratham, New Hampshire, in de Verenigde Staten . De fabriek in Gloggnitz produceert producten onder het merk Hofbauer & Küfferle, naast het merk Lindt.
Pure chocolade
Wil je écht gezonde chocolade eten? Kies dan voor een reep met meer dan 70% cacao. De beste antioxidanten krijg je namelijk binnen vanaf 85 procent, maar als dat te bitter voor je is, zijn 60 en 70 procent een prima alternatief.
Cacao bevat essentiële mineralen zoals magnesium, ijzer, kalium en koper. Magnesium is belangrijk voor ons energieniveau, is goed bij vermoeidheid en speelt een rol bij onze spierfunctie, zenuwgeleiding en botgezondheid. Geen enkele andere voedingsbron bevat zoveel magnesium als cacao.
Cacao is erg krachtig voor het centrale zenuwstelsel en het eten van grote hoeveelheden kan de calciumretentie verstoren. Consumeer niet meer dan 40 gram (of vier tot zes afgestreken theelepels) rauwe cacao per dag .
Positieve energie. Theobromine is een alkaloïde die verantwoordelijk is voor het stimulerende effect van cacao. Het stimuleert het hart, verwijdt de bloedvaten en verlaagt de bloeddruk. Vergeleken met cafeïne geeft theobromine een langere en zachtere energie zonder de piek en de dip die veel mensen ervaren.
Hoewel uit sommige onderzoeken blijkt dat er inderdaad een klein positief effect is, kun je toch beter niet te veel eten van chocolade. Chocolade bevat namelijk ook veel verzadigd vet en calorieën. Daarom staat die niet in de Schijf van Vijf.
Teveel chocolade eten kan er wel voor zorgen dat je overgewicht krijgt. Dit vergroot de kans op het krijgen van hart-, en vaatziekten en diabetes. Door het eten van teveel chocolade krijg je teveel vetten en suikers binnen. Dit verhoogt je BMI, maar ook je cholesterolgehalte.
Maak kennis met WNWN Food Labs, die volgens hen de eerste cacaovrije chocolade ter wereld hebben uitgebracht . Dat betekent dat ze chocolade hebben gemaakt zonder het ingrediënt dat chocolade maakt, chocolade.
Droste gebruikt pure (niet verhitte) cacaoboter.
In grote hoeveelheden kan theobromine schadelijk zijn voor je DNA. Dus wil je starten met rauwe cacao, dan wordt raadpleging van een arts geadviseerd bij: prikkelbaardarmsyndroom, diabetes, reuma en bij mensen met een angst- of hartritmestoornis.
Chocolade werkt licht verslavend door de combinatie theobromine, anandamide, cafeïne, tryptofaan, theophylline, octopamine, ethylamine en isobutylamine; Cacaobonen bevatten theobromine, een stof die in grote hoeveelheden (en indirect) DNA kan beschadigen; Cacao is erg belastend voor de lever.