Dan is het verstandig om je kaas vacuüm te laten verpakken. Elk Weydeland verkooppunt kan dit kosteloos voor jou doen. Op deze manier blijft de kaas goed beschermd in je koffer en ook nog eens veel langer houdbaar. Er komt op deze manier namelijk geen lucht bij de kaas, waardoor die niet (snel) gaat schimmelen.
Kaas meenemen op vakantie in het vliegtuig
In zowel uw hand- als ruimbagage mag u uw favoriete Hollandse kaas meenemen naar EU-landen. Harde kazen zoals Goudse kaas, komijnekaas en boerenkaas vormen dus geen enkel probleem. Als deze kazen standaard vacuümverpakt zijn, zijn ze geheel luchtdicht.
Heb je geen kaaspapier bij de hand? Dan kun je het ook wikkelen in zowel een laag bakpapier als een laag aluminiumfolie, om de kaas smeuÏg te houden.
Regel één: gebruik vooral geen plasticfolie. Kaas moet kunnen ademen, en dat verhindert folie net. Gebruik liever bakpapier of speciaal kaaspapier (dat je in de gespecialiseerde handel kunt kopen). Vouw het papier zo strak mogelijk rond je restje kaas en maak het uiteinde vast met een stukje doorzichtige tape.
De meeste kazen moeten in bakpapier of gewaxt kaaspapier (als u dat kunt vinden) worden gewikkeld in een afgesloten plastic bak met vochtig keukenpapier of een doek om de luchtvochtigheid te reguleren en te voorkomen dat de kazen uitdrogen.
Voordat u kaas bewaart, moet u het inpakken. Plasticfolie is uit den boze — kaas in plasticfolie wikkelen zorgt er alleen maar voor dat het sneller bederft. Kies in plaats daarvan voor bakpapier of vetvrij papier, waardoor de kaas kan ademen en extra vocht wordt voorkomen .
Wikkel het in aluminiumfolie of bakpapier (bakpapier is het beste van de twee). Op deze manier verpakt kan de kaas ademen en zich verder ontwikkelen zonder uit te drogen.
Het beste materiaal om kaas in te bewaren is kaaspapier of een kaasdoos, zoals een Tupperware doos. Het is belangrijk dat je in beide gevallen ervoor zorgt dat er geen lucht bij de kaas komt. Het allerbeste is wel kaaspapier. Dan houd je de kaas het smedigst.
Met een kaasdoos houd jij je kaas lekker lang vers
Met een kaasbak bewaar je jouw lievelingskaas onder optimale omstandigheden, zodat je er zolang mogelijk plezier van hebt. Ze zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof en kunnen tegen een stootje.
Thermogesealde verpakking
Het meest voorkomende type kaasverpakking is vacuümverpakte plastic multibarrière of halfharde folie , die ideaal is om vocht buiten te houden en de smaak te behouden.
Kaaspapier zijn vellen papier die speciaal gemaakt zijn om kaas in te verpakken. Ingepakte kaas is langer houdbaar, representatief verpakt en de omgeving is beschermd tegen vetvlekken. Dankzij de PE laag wordt de kaas goed afgesloten tegen druipen, geventileerd en beschermd.
Geen erg, gebruik bakpapier. Daarin bewaart de kaas het beste. Kaas bewaren in aluminiumfolie of huishoudfolie doe je beter niet, want die verhinderen dat de kaas kan ademen. Bakpapier gaat overtollig vocht tegen en voorkomt zo schimmelvorming.
Bewaar de kaas in de originele verpakking en bewaar deze op een zo koel en donker mogelijke plek .
Ga je naar het buitenland en wil je graag kaas meenemen? Dan hebben wij goed nieuws voor je. Of je nu met de auto gaat of met het vliegtuig, Hollandse Kaas mag gewoon mee naar het buitenland. Zowel in je handbagage of je ruimbagage is Weydeland kaas toegestaan.
Meestal wikkel ik kaas losjes in bakpapier, zodat het kan ademen. Daarna doe ik het in een afgesloten bak om de luchtvochtigheid te beperken . Maar af en toe gebruik ik ook kaaspapier en kaaszakken.
kaasdoos (meervoud kaasdozen) Alternatieve vorm van kaasdoos (“container voor kaas”) Een apparaat dat vroeger door phreakers werd gebruikt om een vaste telefoonlijn om te zetten in een openbare telefoon .
Er is ook speciaal, wasbaar kaaspapier verkrijgbaar. Ook vetvrij bakpapier of ademend huishoudfolie zijn goede opties op kaas in te bewaren. Door de verpakte kaas vervolgens in een container met luchtgaten te plaatsen, blijft die nog langer vers.
Wij raden aan om een vacuüm verpakte kaas in de koelkast te bewaren, want zo behoud je als het ware nog meer smaak. Maar ook buiten de koelkast is het mogelijk om vacuüm verpakte kaas te bewaren. Uiteraard niet in de zon, op of bij de verwarming, maar op een donkere en droge plek.
Niet goed . Plastic laat geen luchtuitwisseling toe, wat betekent dat het uw kazen niet laat ademen, wat resulteert in een kortere houdbaarheid en afbraak van de smaken en aroma's. Er is nog erger; cellofaan geeft uw kaas vaak een smaak van plastic.
VERPAK JE KAAS IN SPECIAAL KAASPAPIEREN, OF ANDERS IN PERKAAPPAPIER EN EEN RITSSLUITING . Speciaal kaaspapier zorgt voor luchtstroom en vochtigheid, waardoor je kaas gezond en blij blijft. Wanneer je het inpakt om te bewaren, zorg er dan voor dat er geen delen onbedekt blijven, want de koelkast droogt ze uit en maakt ze knapperig.
Het papier is aan de buitenkant voorzien van wasgecoat papier, wat zuurstofuitwisseling mogelijk maakt maar voorkomt dat vocht ontsnapt, en aan de binnenkant een dun vel poreus plastic, dat condensatie afvoert die zich op het kaasoppervlak kan vormen. Dat vocht wordt tussen de lagen opgesloten, zegt Goldman.
Als je geen kaaspapier hebt en het ook niet wilt kopen, is dat geen probleem. Je kunt het effect van kaaspapier nabootsen door kaas eerst in een laag bakpapier of vetvrij papier te wikkelen en het vervolgens in een plastic zak of een hersluitbare voedselcontainer te doen.
Kaas bewaar je het beste in de koelkast, zo dicht mogelijk bij de bodem van het apparaat - het groentevak is ideaal. Wikkel het in aluminiumfolie of gewaxt papier (gewaxt papier is het beste van de twee). Op deze manier ingepakt, kan de kaas ademen en zich verder ontwikkelen zonder uit te drogen.
Een alternatief voor bakpapier is aluminiumfolie, je kunt hiermee prima je bakplaat bekleden. Daarnaast zou je de bakvorm of bakplaat ook kunnen invetten met boter of olie. Alleen is daarbij de kans wel aanwezig dat er eten aan de bakplaat blijft plakken.