Je kunt je gepocheerd ei zo 2 dagen bewaren in de koelkast. Je gepocheerde ei opnieuw opwarmen? Dat doe je simpelweg in een pan met heet water dat net van de kook is. Laat je ei hier voorzichtig in zakken en haal het gepocheerd ei er na een minuut weer uit met een schuimspaan.
Zet ze in de koelkast, dan blijven de eieren tot 2 dagen goed. Wanneer je de eieren wilt serveren, breng je een pan water aan de kook, haal je het van het vuur en laat je de gepocheerde eieren voorzichtig in één keer in het water zakken om ze 30-60 seconden op te warmen, of tot ze helemaal warm zijn.
Eieren zijn dan ook heel veelzijdig en supergezond: ze zijn rijk aan antioxidanten, ijzer en eiwitten, maar barsten ook van de vitamines B2, B12 en D. Oh ja, één gekookt of gepocheerd eitje bevat zo'n 75 calorieën, dus het is ook nog eens goed voor je slanke lijn!
Voeg een royale scheut azijn toe tot je het zuur in het water proeft. De azijn zorgt ervoor dat het eiwit straks beter stolt. Doe er in geen geval zout in, want dat werkt averechts. Breek elk ei in een aparte koffiekop.
Ei pocheren in een zakje, dat kan niet misgaan!
Je hebt hiervoor geen azijn nodig, dus je zet gewoon een pan water op het vuur en als het water kookt zet je het vuur laag. Neem een stukje huishoudfolie van ongeveer 30×30 cm. Wrijf dit in met een dun laagje olie.
Anders drogen ze uit. Je kunt je gepocheerd ei zo 2 dagen bewaren in de koelkast. Je gepocheerde ei opnieuw opwarmen? Dat doe je simpelweg in een pan met heet water dat net van de kook is.
Je kunt gepocheerde eieren ook een hele dag van tevoren maken voor een groep . Doe de gekookte eieren uit het hete water direct in een kom met ijswater. Zet deze kom in de koelkast tot het bijna tijd is om te eten. Verwarm de gepocheerde eieren in een pan met zachtjes kokend water tot ze helemaal warm zijn, 30 tot 60 seconden.
"Azijn is een van nature zuur materiaal. Als we dus een paar druppels azijn aan het kokende water toevoegen , versnelt dat de denaturatie. Dat gebeurt sneller en het gepocheerde ei behoudt zijn vorm beter ."
Voeg een eetlepel lichtgekleurde azijn toe aan de pan en roer tot er een draaikolk ontstaat. Giet de ramekin met het ei in het midden van de draaikolk en stel een timer in op 3 minuten. Zodra het ei klaar is, gebruik je een schuimspaan om het gepocheerde ei eruit te halen. Dep het met een papieren handdoek om overtollig water te verwijderen en eet het direct op.
Breek het ei eerst in een kopje. Laat dan voorzichtig het ei in de pan glijden. Vouw dan voorzichtig het eiwit om het eigeel heen met een spatel. Je kan meerdere eieren tegelijkertijd pocheren afhankelijk van hoe groot je pan is.
Zelfs de American Heart Association adviseert om 1-2 eieren per dag te eten als een kwalitatieve eiwitbron . En bovendien zijn eieren een van de meest betaalbare eiwitten in de supermarkt.
Over het algemeen veroorzaken kortere en lagere kookmethoden minder cholesteroloxidatie en helpen ze de meeste voedingsstoffen van het ei te behouden. Om deze reden zijn gepocheerde en gekookte (harde of zachte) eieren misschien wel het gezondst om te eten . Deze kookmethoden voegen ook geen onnodige calorieën toe.
Hardgekookte eieren zouden voor iedereen veilig moeten zijn om te eten. De American Egg Board raadt aan om eieren te bakken, te roeren, te stomen of te pocheren totdat zowel de dooier als het eiwit stevig zijn .
Wist je dat je eieren van tevoren kunt pocheren? Pocheer ze 3 minuten en doe ze daarna in ijswater. Bewaar ze maximaal 2 dagen in de koelkast .
Gekookte eieren kunnen goed worden ingevroren, door ze gewoon te laten afkoelen en ze vervolgens in een afsluitbare diepvrieszak te doen. Roerei werkt goed met deze techniek, maar gebakken en gepocheerde eieren hebben meer zorg nodig, omdat ze vaak een delicatere dooier hebben .
Zodra de timer afgaat, haal je het ei eruit met een schuimspaan en doe je het in een ijsbad (een kom vol met ijswater). Dit stopt het kookproces direct en zorgt ervoor dat de dooier lekker zacht blijft terwijl je de overige eieren pocheert . Dep de eieren droog met een papieren handdoek voordat je ze serveert.
Gekookte eieren kun je niet invriezen en eet je beter meteen op. In de diepvries krijgen ze namelijk een onaangename, rubberachtige textuur.
Hoewel het optioneel is, raad ik ten zeerste aan om azijn te gebruiken wanneer je eieren pocheert. De azijn maakt het water licht zuur, waardoor het ei zijn vorm beter behoudt . De hoeveelheid azijn die wordt gebruikt, is zo klein dat je het niet in de eieren proeft.
Manier 1: in een kookpot met water, zonder azijn
Ik breek het ei in een kommetje, maak met een klopper een draaikolk in het water en wanneer die wat minder hevig draait, laat ik het ei voorzichtig in het water glijden. Ik laat het 2.30 minuten pocheren.
Als je twee eieren kookt, gebruik dan een grote diepe pan , omdat de poachers zelf relatief groot zijn. We raden aan om de watertemperatuur licht te laten sudderen, omdat bubbels de poacher waarschijnlijk van de panbodem zullen verplaatsen en het vermogen om het eiwit vast te houden teniet zullen doen.
Als het ei rechtop staat maar nog steeds op de bodem ligt, gebruik het dan om te bakken. Als het ei drijft, is het oud en wil je het niet gebruiken .
Het ei stuitert, omdat de eierschaal aan de buitenkant weg is. Dit is opgelost door de zuren van het azijn. Het vlies om het ei is rubberachtig geworden en het laat niets door, behalve water. Er zit nu dus extra water uit het azijn in het ei.
Doe maximaal vier gepocheerde eieren in een kom met koud water (gebruik ijskoud water voor meer dan vier eieren). Koel de eieren in het water tot drie dagen . Om ze op te warmen, doe je de eieren in een pan met water dat is verwarmd tot 150 graden op het fornuis (gebruik 6 kopjes water voor twee tot vier eieren of 10 kopjes voor zes tot acht eieren).
Verse, voorverpakte gepocheerde eieren
Het gepocheerde ei is een eiwitrijke, gezonde optie en wordt geleverd in een makkelijk te pellen, eenvoudig te verwijderen verpakking die schade voorkomt. Deze producten zijn 100% Brits, FSA-goedgekeurd en Lion-gemarkeerd.
In de magnetron
Vul een klein schaaltje met ongeveer 125 ml water en een heel klein scheutje azijn. Breek hierboven het ei en zorg dat het ei onder water staat. Voeg indien nodig extra water toe. Bedek met een schoteltje of bordje en zet het schaaltje één minuut op de hoogste stand in de magnetron.