Je kunt je soep meenemen in een potje dat in de microgolfoven mag. Zo heb je minder kans op morsen én je bespaart op de afwas. Geen microgolfoven op het werk, of lange wachtrijen bij dat ene toestel? Warm je soep dan 's ochtends vooraf thuis op en neem ze mee in een isolerende foodcontainer of thermos.
Neem een grote pan mee om ze in op te warmen als je er bent. De beste manier om soep mee te nemen is in glazen potten . Vul ze met warme soep, doe ze in een geïsoleerde tas en wikkel er een handdoek omheen. Het houdt ze allebei veilig en helpt de soep op te warmen.
Een paar ideeën: Plaats de met soep gevulde container in een kartonnen doos en omring deze met een handdoek in de doos . Of gebruik een klein ongebruikt huisdierbed om de pot stevig en stevig op zijn plaats te houden. Beide opstellingen hebben ook het extra voordeel dat ze warmte vasthouden, zodat de gerechten niet koud op hun bestemming aankomen.
Houd het deksel van uw slowcooker goed gesloten
Wij ook, totdat we deze geniale truc vonden om het deksel stevig op zijn plaats te houden: pak een klein bungee-koord, haak elk uiteinde aan de zijhandgrepen van de slowcooker en wikkel het dan om (of rijg het erdoorheen) de bovenste handgreep van het deksel . Beweeg het even heen en weer om te controleren of het goed zit.
Bewaar de soep in lucht- en waterdicht vershoudbakjes, zodat de smaak en kwaliteit optimaal blijven. Laat de soep eerst goed afkoelen voordat je deze in de koelkast zet, want zo voorkom je dat de warmte de temperatuur in de koekast verhoogt, wat niet alleen de soep maar ook andere etenswaren kan beïnvloeden.
Je kunt je soep meenemen in een potje dat in de microgolfoven mag. Zo heb je minder kans op morsen én je bespaart op de afwas. Geen microgolfoven op het werk, of lange wachtrijen bij dat ene toestel? Warm je soep dan 's ochtends vooraf thuis op en neem ze mee in een isolerende foodcontainer of thermos.
Schep soep in een luchtdichte zak zoals Glad ® FLEX'N SEAL™ Freezer Quart Bags, waarbij u ongeveer 2,5 cm ruimte overlaat. Knijp alle lucht eruit voordat u de zakken goed afsluit en leg ze plat in het diepste deel van uw vriezer. Zodra de inhoud van de zakken bevroren is, kunt u ze op elkaar stapelen om ruimte te besparen.
Soep, stoofpot, chow mein en lasagne zijn goed te vervoeren en zijn geweldig voor restjes, volgens de professionals. Chefs zeiden dat gefrituurde gerechten en salades vermeden moeten worden als je ze bestelt.
Als je eten een beetje soepig is, raad ik je aan om een laag plasticfolie over de bovenkant van de pan te leggen, onder het deksel . Dit voorkomt dat de soep over de rand van je pan en op je auto, tapijt of kat terechtkomt.
Je kunt maar één gerecht tegelijkertijd maken. In je slowcooker kun je alleen maar bereidingen op lage temperatuur klaarmaken. Je kunt 'm dus niet gebruiken om een steak te bakken of zo. Voor sommige gerechten, zoals stoofpotjes met vis, is een slowcooker minder geschikt net omwille van het lange garen.
Als u op zoek bent naar de beste manier om soep te vervoeren, bieden weckpotten een van de meest betrouwbare en lekvrije methoden. Ze staan bekend om hun lucht- en waterdichte kwaliteiten, waardoor ze perfect zijn voor het vervoeren van vloeistoffen. Bovendien kunnen ze hitte weerstaan, waardoor u hete soep rechtstreeks in de pot kunt gieten.
De meeste soepen zijn 2 tot 3 dagen houdbaar bij een temperatuur van ongeveer 4 graden. De koelkast is dus een geschikte plek. Bent u niet van plan de soep in 2 dagen op te maken, dan kunt deze beter in de vriezer bewaren.
Hoe gezond is soep? Soep op basis van verse groenten of diepvriesgroenten bevat relatief weinig vet en is energie- of caloriearm (op voorwaarde dat je niet te gul omspringt met boter en room natuurlijk, en het is een goede bron van vitaminen (o.m. foliumzuur, vitamine E, beta-caroteen…), mineralen en vezels.
Wanneer u soep inpakt voor de lunch, hebt u een goede geïsoleerde voedselpot nodig. Verwarm de soep 's ochtends, wanneer u de lunch inpakt, tot hij gloeiend heet is en doe hem direct in de geïsoleerde container. Sluit hem goed af, pak er een sandwich, salade of snackbar bij en u bent klaar om te gaan.
Hier zijn wat ideeën om dit heerlijke comfortfood cadeau te doen. Gebruik de echte bovenkant van de pot, maar bedek deze met een mooi vierkant stuk stof dat met een lint is vastgebonden. Voeg een kaartje toe met de onderstaande receptinstructies, hetzij bevestigd met het lint, geschreven op de bovenkant of zijkant van de pot, of verstopt in de mix.
De meeste bacteriën overleven het verhittingsproces van soep niet, maar sommige bacteriën vormen sporen. Wanneer de temperatuur van de soep daalt (tussen 7°C – 60°C) kunnen deze sporen zich ontwikkelen tot normale bacteriën en snel vermenigvuldigen, want de kans op bedorven soep aanzienlijk vergroot.
De slowcooker van 3,5 liter is ideaal voor 2 tot 3 personen.
Minder gebruiken bij het slow cooken - meestal ongeveer de helft van de aanbevolen hoeveelheid. 250ml vocht is meestal genoeg, tenzij het recept rijst of pasta bevat. Dit is meestal niet nodig.
Net als bij een airfryer geldt: vul de slowcooker niet tot de rand. Er moet genoeg ruimte zijn voor het vocht dat tijdens het koken uit groente of vlees komt. Tegelijkertijd is een te lege slowcooker ook niet verstandig, want dan verbranden de ingrediënten sneller.
Een algemene vuistregel is dat soep ongeveer drie dagen in de koelkast bewaard kan worden , maar u moet uw gerecht altijd proeven voordat u besluit het op te warmen. Een heldere, op groenten gebaseerde soep met wat zuur van een ingrediënt zoals tomaten, kan langer houdbaar zijn. Kippensoep blijft meestal drie tot vijf dagen houdbaar.
Vaste voedingsmiddelen (geen vloeistoffen of gels) kunnen worden vervoerd in uw handbagage of ingecheckte bagage . Vloeibare of gelachtige voedingsmiddelen groter dan 3,4 oz zijn niet toegestaan in handbagage en dienen indien mogelijk in uw ingecheckte bagage te worden geplaatst.
Ingecheckte bagage: Ja
TSA-medewerkers kunnen reizigers opdragen om items zoals etenswaren, poeders en alle materialen die rommel in de tas kunnen maken en de duidelijke beelden op de röntgenmachine kunnen belemmeren, apart te houden van de handbagage.
Houd uw koelkast op een temperatuur van 2 C (35,6 F) . Laat uw soepen niet langer dan twee uur op kamertemperatuur staan, omdat bacteriën zich dan gaan vermenigvuldigen en voedselvergiftiging kunnen veroorzaken. Giet soepen in afgedekte luchtdichte containers voordat u ze in de koelkast zet.
Voedsel mag niet langer dan twee uur op kamertemperatuur zijn . Ondiepe bakjes of kleine hoeveelheden warm voedsel kunnen direct in de koelkast worden geplaatst of snel worden gekoeld in een ijs- of koudwaterbad voordat ze in de koelkast worden gezet. Bedek voedsel om vocht vast te houden en te voorkomen dat het geuren van ander voedsel opneemt.
Soep is over het algemeen een voedsel met een laag zuurgehalte, wat een omgeving creëert waarin botulisme kan groeien. De ENIGE manier om soepen en bouillons met een laag zuurgehalte veilig te bewaren, is door ze in te blikken of in te vriezen . Voedsel met een laag zuurgehalte omvat vlees en groenten (behalve verzuurde tomaten en ingemaakte producten.)