Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) heeft in geen enkel onderzocht snoepje van Haribo cannabis aangetroffen. Dat meldt de politie. Eerder meldde de NVWA nog dat er wél cannabis in de colavormige snoepjes zat. Drie kinderen zouden hierdoor ziek zijn geworden.
In Haribo-snoepjes die gisteren zijn teruggeroepen is cannabis aangetroffen. Dat bevestigt een woordvoerder van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) na berichtgeving van Hart van Nederland. De woordvoerder meldt dat meerdere mensen onwel waren geworden, nadat ze van het snoep hadden gegeten.
In coma geraakt
In mei werd gemeld dat in zakjes van Haribo met cannabis vervuilde snoepjes waren aangetroffen. Meerdere kinderen waren ziek geworden. De vondst leidde tot een terugroepactie.
ZZ (1000 gram) HARIBO waarschuwt voor kilozakken HARIBO Happy Cola F! ZZ met houdbaarheidsdatum (THT) januari 2026. Er zijn zakken in omloop met snoepjes die bij consumptie kunnen leiden tot gezondheidsklachten, zoals duizeligheid.
Geen cannabis gevonden in snoepjes van Haribo, meldt NFI. Er is geen cannabis aangetroffen in de zakken snoepjes van Haribo, meldt de politie. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) deed onderzoek naar de snoepjes, nadat meerdere mensen vorige maand onwel waren geworden.
Haribo is een Duitse snoepproducent, opgericht in 1920 in Bonn door Hans Riegel. Haribo is een acroniem voor Hans Riegel, Bonn.
Op 28 mei deed Haribo een recall van de Happy Cola F! ZZ 1000g met houdbaarheidsdatum januari 2026 nadat er mensen onwel waren geworden van het snoep. Het ging om een preventieve recall. Er bleek cannabis in het besmette snoep te zitten.
Halal Haribo Starmix is een mix van veel verschillende Haribo varianten zoals gummibeertjes, gebakken eieren, colaflesjes, dummies en nog veel meer. Deze variant is halal en daarom zonder varkensgelatine. In plaats daarvan is halal rundergelatine gebruikt.
Er zijn verschillende merken die halal snoep maken. Snoep met bijvoorbeeld gelatine als ingrediënt is niet halal. Halal wil zeggen dat het toegestaan is volgens de islamitische wet. Ingrediënten die niet door moslims mogen worden geconsumeerd zijn varkensgelatine, E120, E940, E920/E921 en ethanol alcohol.
02. Waar wordt de gelatine die HARIBO gebruikt van gemaakt? Onze gelatinehoudende HARIBO-producten die in België en Nederland verkrijgbaar zijn worden voornamelijk vervaardigd met gelatine afkomstig van varkenszwoerd. Daarnaast biedt HARIBO al jarenlang producten aan die zonder dierlijke gelatine worden gemaakt.
Haribo is een Duitse snoepproducent, in 1920 opgericht in Bonn door Hans Riegel. De naam Haribo is een afkorting voor de woorden Hans Riegel, Bonn.
Vier miljoen blikjes en flesjes frisdrank van Coca-Cola worden in Nederland teruggeroepen omdat er te veel van de stof chloraat in zit. Het gaat om verschillende soorten Coca-Cola en andere dranken die onder The Coca-Cola Company vallen, zoals Fuze Tea, Fanta Cassis en Minute Maid.
De geschiedenis van Haribo
Hans Riegel de oprichter van Haribo werd geboren in 1893 in Friesdorf een plaatsje bij de Duitse stad Bonn.
Wereldberoemde Haagsche Hopjes worden niet meer gemaakt: 'Dit Haags erfgoed mag niet verdwijnen' Liefhebbers zal het al zijn opgevallen, de originele Rademaker Haagsche Hopjes liggen niet meer in de supermarkt. De wereldberoemde snoepjes zijn uit productie gehaald door fabrikant Cloetta.
Een zak chips is zeker niet gezond, maar het is minder erg dan snoepgoed. Bevat wat voedingsstoffen, het grote probleem is dat het verzadigd vet van een enkele zak net aan de bovenkant van de gezonde dagelijkse verzadigd vet range zit.
Hans Riegel is verantwoordelijk voor commercieel beheer, marketing en verkoop. Zijn broer Paul leidt de productie. Het succes komt snel: in 1950, nog maar vijf jaar na de oorlog, heeft HARIBO al circa 1000 medewerkers in dienst.
In de Koran zegt Allah: "Voorwaar, Allah vergeeft niet dat er een partner aan Hem wordt toegeschreven, en Hij vergeeft alles behalve dat voor wie Hij wil.
Voedsel wat volgens de Koran verboden is, zijn producten die varkensvlees, gelatine, alcohol, etc bevatten. Chocolade die geen van deze producten bevat kan je dus halal noemen. Het is belangrijk dat de chocola die je eet geen alcohol bevat. Alcohol is een product dat volgens de Koran verboden is.
De verleidelijke, halal-gecertificeerde Haribo Peaches Seftali halal zijn gemaakt om jouw smaakpapillen te prikkelen. Verpakt in een handige doos van 100 GRM, is dit snoepje niet alleen een traktatie voor jezelf, maar ook perfect om te delen.
HARIBO waarschuwt voor kilozakken HARIBO Happy Cola F! ZZ met houdbaarheidsdatum (THT) januari 2026. Er zijn zakken in omloop met snoepjes die bij consumptie kunnen leiden tot gezondheidsklachten, zoals duizeligheid.
Hoe weet je of ergens gelatine in zit? Om te zien of ergens gelatine in zit kan je natuurlijk op het etiket kijken. Let daarbij op, want gelatine wordt ook wel 'colloïdaal proteïne' genoemd. En soms zit het vermomd in de e-nummers, onder benamingen zoals E160a, E160d, E160e, en E161b.
Snoepfabrikant Haribo roept ook klanten in België en Luxemburg op om colasnoepjes, waarin vorige week in Nederland cannabis werd aangetroffen, niet te eten en terug te sturen naar het bedrijf. Meerdere mensen werden vorige week onwel nadat ze het Haribo-snoep aten.
Mensen die kilozakken van de Haribo Happy Cola F! ZZ in huis hebben, doen er goed aan om deze direct terug naar de fabrikant te sturen. Uit onderzoek van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) blijkt dat de snoepjes cannabis bevatten.
Volgens Jumbo ligt dat aan stroeve onderhandelingen met leveranciers. De snoepjes van Haribo worden al langer niet meer aangevuld. Ook de bussen Pringles chips zijn niet meer te vinden. En het assortiment Croky chips dunt zienderogen uit.
Dat geheime Coca‑Cola ingrediënt is een combinatie van verschillende smaakstoffen die samen 7X worden genoemd. In 1919 kocht Ernest Woodruff en een groep investeerders 'The Coca‑Cola Company' van Asa Candler en zijn familie. Woodruff ging hiervoor een lening aan en men gebruikte de geheime formule als borg.