Van
Onze halal-producten worden niet door onszelf gedistribueerd, maar overwegend geïmporteerd door derde partijen. Hierdoor zijn in sommige gespecialiseerde winkels HARIBO-producten met het halal-keurmerk beschikbaar..
Of u nu de voorkeur geeft aan de fruitige, zure smaak of meer van de klassieke zoete smaken, Haribo Fizzy Mix (Halal) 70g is verkrijgbaar in Nederland en heeft de juiste smaak.
Halal Haribo Starmix is een mix van veel verschillende Haribo varianten zoals gummibeertjes, gebakken eieren, colaflesjes, dummies en nog veel meer. Deze variant is halal en daarom zonder varkensgelatine. In plaats daarvan is halal rundergelatine gebruikt.
Ons Britse assortiment bevat gelatine afkomstig van varkensvlees. Dit omvat ons MAOAM-assortiment en Chamallows. De enige uitzondering zijn onze halalproducten, waar rundergelatine wordt gebruikt . Deze producten zijn duidelijk gemarkeerd. Het is belangrijk om te vermelden dat de producten in ons vegetarische en veganistische assortiment vrij zijn van dierlijke gelatine.
02. Waar komt de gelatine in HARIBO-producten vandaan? De in Duitsland verkrijgbare HARIBO-producten met gelatine worden voornamelijk geproduceerd met gelatine van varkenshuiden . HARIBO biedt in geselecteerde landen al jaren ook producten aan die zonder dierlijke gelatine zijn geproduceerd.
Snoep halal
Halal snoep bevat bijvoorbeeld plantaardige gelatine, of helemaal geen gelatine. Producten die plantaardige gelatine bevatten, kunnen namelijk gewoon gegeten worden. Als snoepjes glutenvrij, vegetarisch of veganistisch zijn, weet u ook direct dat het gelatinevrij is.
Haribo Zure Regenboog Twists
Haribo's Sour Rainbow Twists zijn geschikt voor vegetariërs, maar worden momenteel bereid volgens een veganistisch recept zonder gelatine en bijenwas. De zure, met suiker omhulde snoepjes zijn op smaak gebracht met zwarte bes, vlierbes, druif en de scherpe aronia.
Hoe weet je of ergens gelatine in zit? Om te zien of ergens gelatine in zit kan je natuurlijk op het etiket kijken. Let daarbij op, want gelatine wordt ook wel 'colloïdaal proteïne' genoemd. En soms zit het vermomd in de e-nummers, onder benamingen zoals E160a, E160d, E160e, en E161b.
Let op! Wordt in de zelfde ruimte geproduceerd als de noten. Kan dus sporen van noten bevatten! Dit product is halal en veganistisch.
Deze levendige, wormvormige gummies zijn omhuld met een zure suikerlaag die een spannende zuurheidsexplosie toevoegt, in balans gebracht met een zoete, fruitige smaak. Gemaakt met halal-gecertificeerde ingrediënten , vormen deze zure gummies een heerlijke, pittige snack voor iedereen die de halal-dieetrichtlijnen volgt.
ZZ (1000 gram) HARIBO waarschuwt voor kilozakken HARIBO Happy Cola F! ZZ met houdbaarheidsdatum (THT) januari 2026. Er zijn zakken in omloop met snoepjes die bij consumptie kunnen leiden tot gezondheidsklachten, zoals duizeligheid.
Samengevat: Gelatine van rund geslacht volgens islamitisch ritueel is halal. Ook collageen van huiden van niet ritueel geslachte dieren, maar wel een behandeling hebben gekregen worden halal. Bron.
Haribo Kinder Schnuller HALAL (100g) zijn vrolijke fruitgums in de vorm van speelse ringen. Met hun fruitige smaak en halal certificering zijn ze ideaal voor iedereen die van snoep houdt.
Indien gelatine afkomstig is van varkens, wordt het categorisch als onrein beschouwd binnen de Islamitische leer, waardoor het ongeschikt is voor consumptie door moslims die zich houden aan de halal voedingsrichtlijnen.
Het kan ook zijn dat men in de fabriek waar de E471 gemaakt wordt, ook E471 fabriceert met een oorsprong uit varkensVET.
Moraaltheologen hebben echter traditioneel geleerd dat we ons moeten onthouden van alle dierlijke producten ( behalve voedingsmiddelen zoals gelatine , boter, kaas en eieren, die geen vleessmaak hebben). Vis is een andere categorie dieren.
Gelatine is een bindmiddel dat afkomstig is van vlees, vaak van varkens of runderen. Doordat varken niet gegeten wordt door moslims, betekent het voor veel snoep dat het ' haram' is en dus ook niet mag worden gegeten. Rundergelatine is ook niet per definitie halal.
Naarmate een kind ouder wordt, kan het genieten van een bredere keuze aan snoep. De populairste optie is Haribo, met name de Starmix-collectie. Als je de kleine zakjes van 16 gram koopt, zijn de snoepjes veel kleiner, en de meeste mensen raden aan dat een vierjarige prima gummisnoepjes kan eten.
Haribo dragibus balletjes zijn gelatinevrij en glutenvrij.
Glucosestroop (van tarwe of maïs), suiker, gelatine, dextrose (van tarwe of maïs) , bevat minder dan 2% van: citroenzuur, wijnsteenzuur, appelzuur, kunstmatige en natuurlijke smaakstoffen, palmolie, palmpitolie, carnaubawas, witte bijenwas, gele bijenwas, geel 5, rood 40, blauw 1.
Halal-snoepjes waar je zonder nadenken van kunt genieten
Bruisende snoepjes – Denk aan dubbele kersen, blauwe frambozenflessen en pittige cola . Allemaal gemaakt zonder niet-halal gelatine. Gummyberen – Ja, echt. We hebben beren van merken zoals Bebeto en Sweetzone die gemaakt zijn met halal rundergelatine of plantaardige alternatieven.
Voedsel wat volgens de Koran verboden is, zijn producten die varkensvlees, gelatine, alcohol, etc bevatten. Chocolade die geen van deze producten bevat kan je dus halal noemen. Het is belangrijk dat de chocola die je eet geen alcohol bevat. Alcohol is een product dat volgens de Koran verboden is.
Ons assortiment halal groeit en groeit. Je hebt keuze uit vers halalvlees, broodbeleg, snacks, maaltijden en soepen. Daarnaast is er nu nog meer keuze in gelatinevrij snoep en smaakmakers!