Smoothies: Voor smoothies kun je heel goed ingevroren bloemkool gebruiken.
Diepvriesbloemkool is een slimme toevoeging aan smoothies, omdat het eigenlijk een vervanging is voor ijs . De diepvriesgroenten maken je smoothie superromig en voorkomen de waterige smaak of textuur die ijs soms kan toevoegen. En natuurlijk zit diepvriesbloemkool boordevol gezonde ingrediënten.
Qua voedingsstoffen is gebleken dat diepvriesgroenten gelijk zijn aan verse groenten. Als er een daling van voedingsstoffen te zien is bij diepvriesgroenten dan is deze meestal klein.
Altijd verse spinazie voor in je smoothie
Dankzij de handige deelblokjes is de spinazie van iglo goed te portioneren en hoef je niet alle spinazie in één keer op te maken, maar kun je het gewoon in je vriezer bewaren.
Het gebruik van diepvriesgroenten en -fruit in smoothies
De meeste mensen houden van koude smoothies, waardoor diepvriesgroenten de optimale keuze zijn voor voedzame smoothies . Diepvriesgroenten zorgen er niet alleen voor dat smoothies koeler worden, maar geven ze ook een romigere textuur dan vers fruit.
Mijn #1 tip voor lekkerdere smoothies = VRIES JE GROENTEGROENTEN IN . Het voorkomt dat ze bederven, het vermindert de "groene" smaak (wat zo handig is bij boerenkool!) en je kunt er altijd wat van in huis hebben om aan smoothies toe te voegen.
In een smoothie. Niet alleen is diepvriesspinazie in je smoothie dé perfecte manier om vitamines en mineralen binnen te krijgen, maar het geeft je smoothie ook een lekker frisse toets. Zeker eens proberen!
Stap 2: Groenten
Het klinkt misschien niet zo lekker om groenten toe te voegen aan je smoothie maar rauwe groenten zoals spinazie en boerenkool proef je eigenlijk helemaal niet terug.
Verborgen vet en calorieën toevoegen : Kokoswater en veganistische melksoorten zoals rijstmelk, sojamelk of kokosmelk lijken misschien gezonde vloeistoffen om aan je smoothie toe te voegen, maar wees gewaarschuwd: ze kunnen de balans snel doen doorslaan in de hoeveelheid extra vet en calorieën, waardoor je ooit zo gezonde smoothie nog meer calorieën bevat dan een...
Diepvriesbloemkool is een betaalbaar, handig en veelzijdig diepvriesproduct om altijd bij de hand te hebben . De beste manieren om diepvriesbloemkool te bereiden zijn stomen, roosteren en frituren. Diepvriesbloemkool is rijk aan vitamine C en K, antioxidanten en behoudt meer voedingsstoffen dan verse bloemkool.
De ideale kooktijd voor bevroren bloemkool
Over het algemeen worden bevroren bloemkoolroosjes in ongeveer 6 tot 8 minuten gekookt wanneer ze worden toegevoegd aan kokend water. Dit zorgt ervoor dat ze volledig doorverwarmd zijn, terwijl ze hun knapperigheid behouden.
Wat is het gezondst? Bloemkool en broccoli zijn dus beide erg gezond. Ze bevatten weinig calorieën en veel gezonde voedingstoffen. Toch is broccoli net wat gezonder dan bloemkool, het bevat namelijk meer calcium, vezels en vitamine K.
Moet ik bloemkool koken om hem in een smoothie te gebruiken? Nee, het is niet nodig om de bloemkool te koken . Ik heb verse, goed gewassen bloemkoolroosjes gebruikt in dit recept. Mocht je echter nog gestoomde of gekookte bloemkool over hebben (niet geroosterd), dan kun je die invriezen voor smoothies!
de blender: gebruik je een blender, voeg dan een beetje water toe. Blend tot de gewenste grootte. Tip: werk niet te snel. Als je de bloemkool te lang laat blenden, krijg je puree.
Behoud van voedingsstoffen
Er werd heel lang beweerd dat verste groenten en fruitsoorten gezonder zijn dan de ingevroren versies. Maar dat blijkt juist niet waar te zijn. Ingevroren fruit wordt direct na de oogst ingevroren, waardoor juist alle vitamines behouden blijven.
Fruit zoals appels, bananen, kiwi's, peren, mangos, abrikozen, meloenen, nectarines, papaja's, passievruchten, perziken en pruimen kun je beter niet bij elkaar leggen, omdat ze sneller rotten als je deze bij elkaar legt.
Groene smoothies zijn vaak de gezondste keuze. Deze bevatten meestal veel groentes en relatief minder fruit. Fruit is heel gezond, maar bevat ook veel fruitsuiker (ook wel fructose genoemd). In een smoothie kunnen al snel meer vruchten zitten dan de aanbevolen 2 à 3 stuks per dag.
Kortom, ja, je kunt diepvriesspinazie in je smoothie gebruiken. En onderzoek suggereert dat het gebruik van diepvriesspinazie zelfs beter is dan verse spinazie . Dat komt doordat de voedingsstoffen in rauwe spinazie al afnemen zodra je het plukt.
Het toevoegen van te veel vloeistof kan leiden tot textuurverlies, smaakverdunning, een vermindering van voedingsstoffen per portie en onnodig grote porties. Te weinig vloeistof kan problemen met de mengbaarheid veroorzaken en een dikke, kleffe smoothie opleveren die moeilijk te drinken is.
Gebruik bevroren broccoli in smoothies
Je kunt bevroren broccoli ook zonder ontdooien in smoothies gebruiken ! Het levert gezonde voedingsstoffen en je hoeft geen ijsblokjes in je blender te doen. Overdrijf het niet in smoothies, want broccoli kan de smaak van je smoothie een beetje bitter maken.
Voor een gladdere, romigere textuur, probeer een bevroren banaan of bevroren spinazie aan je groene smoothie toe te voegen. De ijskristallen die gevormd worden tijdens het vriesproces helpen deze gewenste consistentie te creëren.
De aubergine kreeg de titel 'Koning der Groenten' vanwege zijn verbluffend mooie paarse korst, maar ook vanwege de sappigheid en rijke voedingswaarde ervan. Aubergine en aubergine behoren tot de nachtschadefamilie (Solanaceae).
De groenten die tot de nachtschade behoren zijn wel onderdeel van een gezond voedingspatroon, maar staan dus niet in onze top 10: gewone aardappel, tomaat, aubergine, paprika, chilipeper, groene peper, Spaanse peper, kruisbessen en goji-bessen.