Dat is misschien wel de beste omschrijving van
SPAR | Liga Aardbei Melk - je vindt het bij SPAR.
Magere MELK, water, suiker, 1% aardbeisap, verdikkingsmiddel: carrageen, aroma, rode bietconcentraat, kleurstof: bètacaroteen.
Ze zitten bomvol goede voedingsstoffen en bevatten maar weinig calorieën! Ook voor mensen met diabetes passen aardbeien in een gezond voedingspatroon. Aardbeien bevatten veel vitamine C in en foliumzuur en maar weinig koolhydraten en calorieën (5 gram koolhydraten en 29 kilocalorieën per 100 gram aardbeien).
Aardbeien zijn rijk aan vezels, antioxidanten, vitaminen en mineralen, die helpen de darmen gezond te houden. Antioxidanten helpen bij de absorptie van belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten en ijzer. Vezels spelen een sleutelrol bij het bevorderen van de spijsvertering en het reguleren van de spijsvertering.
We raden altijd aan om twee stukken fruit per dag te eten. Die portie aardbeien per dag gecombineerd met een ander stuk fruit is dus prima.” Voor mensen met prikkelbare darmen kan het dagelijks eten van aardbeien wel heel goed zijn.
Komkommer, paprika, spinazie, tomaat, avocado, citroen, limoenen, rode ui, kokosnoot, rabarber, asperges, koriander, sla, rucola, boerenkool, pruim, guave, kumquat, papaja, passievrucht en granaatappel combineren goed met aardbeien in een salade.
Haal aardbeien snel uit het plastic en bewaar ze op een luchtige plek op kamertemperatuur. Niet in de koelkast, want dan verlies je veel smaak. En die zie je nooit meer terug. Laat de kroontjes erop zitten.
Aardbeiencombinaties
Aardbei-Munt : Munt voegt een verfrissende koelte toe die de heldere, zoetzure smaak van aardbeien aanvult. Aardbei-Balsamico: De rijke, pittige complexiteit van balsamicoazijn versterkt de zoetheid en zuurgraad van aardbeien.
Zowel aardbei als melk zitten boordevol voedingsstoffen, maar ze mogen niet samen worden geconsumeerd . Dit is waarom. Hoewel veel mensen dol zijn op aardbeienmilkshakes, beschouwt Ayurveda het als Viruddha Ahara, omdat de combinatie van melk en aardbeien kan leiden tot spijsverteringsproblemen.
Aardbeienmelk is een drankje gemaakt van melk en aardbeiensiroop. Commerciële versies van aardbeienmelk bevatten vaak kunstmatige smaakstoffen en kleurstoffen, maar het is gemakkelijk om je eigen zelfgemaakte aardbeienmelk te maken met echte aardbeien . Het enige wat je nodig hebt zijn aardbeien, een glas melk en zoetstof.
Toen mijn kinderen nog heel klein waren, was een van hun favoriete boeken Charlie en Lola. Lola's favoriete drankje was " roze melk " en dit werd al snel een ding in ons huis. Het goede nieuws is dat roze melk, of aardbeienmelk, heel makkelijk thuis te maken is.
Zowel experts als het voedingscentrum raden aan om fruit en groente te wassen voor je het gaat eten. Ook als je het fruit daarna nog gaat schillen. Met stromend water was je in ieder geval stof en vuil af. Maar ook tegen bacteriën zou het wassen van groente en fruit helpen.
Was de aardbeien, haal de kroon eraf, dep ze droog en leg ze verspreid in een bak of plaat in de vriezer. Laat de aardbeien los van elkaar bevriezen zodat ze niet aan elkaar vast vriezen. Als de aardbeien bevroren zijn, kun je ze vervolgens allemaal bij elkaar in een vershoudbakje doen en in de vriezer laten staan.
Plaats in luchtdicht glaswerk : Doe ongewassen aardbeien in een glazen voedselcontainer of weckpot en zorg ervoor dat deze goed is afgesloten. Methode met keukenpapier: Leg een schone, droge keukenpapier in een container en leg ongewassen aardbeien erop. Sluit het deksel en zet de container in de koelkast.
Naast munt kunt u ook aanvullende kruiden overwegen zoals lavendel, dragon, rozemarijn, engelwortel, venkel en citroengras . Niet per se een kruid of specerij, maar balsamicoazijn is traditioneel bij aardbeien.
Je kunt de aardbeien het beste net voor het eten wassen. "Als je ze veel eerder wast, zuigen ze vocht op en bederven ze sneller", tipt Wieke van der Vossen, voedselveiligheidsexpert bij het Voedingscentrum. Je kunt ook het beste het kroontje zo lang mogelijk laten zitten. Een aardbei is een ademend product.
Abrikozen, bananen, bramen, bosbessen, boysenbessen, kruisbessen, grapefruit, druiven, guave, kumquats, citroen, limoen, mispels, mango, meloen, sinaasappel, papaja, passievrucht, perziken, ananas, pruimen, granaatappels en frambozen.
Tekenen van schimmel
Controleer eerst uw verse bessen op zichtbare schimmel. Een beschimmelde aardbei kan verkleurd lijken, donkere vlekken hebben of groene of witte plekken met beschimmelde delen. Hopelijk is de schimmel, als u die ziet, beperkt tot een paar beschimmelde bessen en heeft deze zich niet verspreid naar de hele tros.
Het eten van vezelrijke voeding, zoals aardbeien, helpt om een regelmatige stoelgang te behouden . Vezels bevorderen de stoelgang door het darmkanaal, wat helpt om constipatie te voorkomen.
Het wordt aangeraden om ongeveer acht aardbeien per dag te eten . Volgens experts kun je echter ongeveer vier aardbeien van normale grootte per dag eten en tot zes als ze extreem klein zijn, bij elke maaltijd. Je kunt elke dag 200 gram fruit eten, maar je moet altijd een breder scala aan fruit eten.
Fruit: eet driemaal per dag een stuk fruit (liefst met schil) als broodbeleg, als dessert of tussendoortje. Varieer de fruitsoorten. Een kiwi (eventueel op nuchtere maag) is zeer vezelrijk en bevorderlijk voor de stoelgang. Gedroogde en geweekte vruchten zoals pruimen, abrikozen, krenten en rozijnen, dadels en vijgen.
Zijn kersen gezonder dan andere fruitsoorten? Qua hoeveelheid antioxidanten zeker. Kersen bevatten ruim twee keer zo veel antioxidanten als bijvoorbeeld druiven en aardbeien.
Ook verlagen aardbeien de bloedspiegel, waardoor ze erg geschikt zijn voor mensen met diabetes. Doordat de vrucht laxerend en ontgiftend werkt, is het bovendien een ideale vrucht voor mensen met overgewicht.