Pralines kan je invriezen om ze langer te bewaren, maar je moet de regels van de kunst volgen. Kies een luchtdichte verpakking. Vermijd lege plaats in het doosje. Lucht vertraagt het invriezen en het vocht dat in de lucht zit, veroorzaakt suikerbloem.
Je bewaart ze het best bij 15 tot 18°C. Boven de 30°C smelten ze (uiteraard het liefst in je mond). Pralines houden bovendien niet van licht en vocht. Stop ze in een luchtdichte doos in metaal of plastic.
Als u chocolade langer wilt bewaren, kunt u het ook invriezen. Chocolade kan tot wel zes maanden in de vriezer bewaard worden, zolang het goed is ingepakt in een luchtdichte verpakking. Houd er wel rekening mee dat chocolade na het ontdooien mogelijk wat witte vlekken vertoont.
Hoelang kan ik Leonidas pralines bewaren? Om een unieke smaak te waarborgen, moeten de Leonidas pralines worden verbruikt binnen acht dagen na de aankoopdatum. Ook de chocoladetabletten van Leonidas moeten binnen zes maanden worden verbruikt om de kwaliteit en authenticiteit van de echte chocoladesmaak te waarborgen.
Pralines met vulling op basis van verse room moeten zeker binnen de 2 weken gegeten worden. Pralines met vullingen op basis van boterroom, praliné, giandudja, karamel, marsepein kunnen 1 tot 2 maanden bewaard worden. Melkchocolade kan u tot 6 maanden bewaren. Pure chocolade kan u een jaar bewaren.
Chocola is namelijk een voedingsmiddel dat niet snel bederft. Het is daarom vaak langer houdbaar dan deze datum. Het kan wel zo zijn dat de smaak, kleur, geur of kwaliteit van het product achteruitgaat, maar je kunt het zonder gevaar voor je gezondheid eten.
Zóveel kersenbonbons moet je eten voordat je dronken wordt. In een kersenbonbon zit alcohol. Niet veel: 0,6 milliliter om precies te zijn. Wil je er teut van worden: je moet ongeveer 42 stuks verorberen om de hoeveelheid alcohol van een halve liter bier binnen te krijgen.
Hou je van wit en melk of ga je liever voor pure chocolade? Ideaal als geschenk of voor jezelf. Een doos pralines van 500 g bevat ongeveer een 35-tal pralines.
Kun je chocolade bonbons invriezen? Ja, je zou chocolade bonbons in de vriezer kunnen bewaren om de houdbaarheid te verlengen. Houd er dan wel rekening mee dat de kwaliteit achteruit kan gaan. Door het vocht kan de chocolade namelijk wit uitslaan.
Bewaar je chocolade niet in de koelkast
Kou en vocht trekken namelijk in de chocola, ook wanneer de chocolade nog in de verpakking zit, en dat tast de structuur en smaak van het product aan. Bewaar chocolade dus niet in de koelkast, maar ook niet op een andere koude of vochtige plek.
Hoewel je chocolade met suiker- of vetrijp nog gewoon kunt eten, gaat het wel ten koste van de kwaliteit. De structuur van de chocolade verandert, waardoor de smaak achteruit gaat en de chocolade wat korrelig aan voelt. Het is dus belangrijk om chocolade op de juiste manier te bewaren.
De aluminiumfolie zorgt dat de aroma's van de chocolade optimaal behouden blijven en geeft een luxe uitstraling. ideaal om uw chocolade assortiment op te waarderen passend bij het seizoen.
Gesmolten chocolade die weer stolt kun je eten, maar is meestal niet meer lekker. Het mooie is wel dat je de chocolade gewoon weer opnieuw kunt smelten… en dan góed laten stollen. Op de juiste temperatuur.
De (Finse) pralines die Jones gebruikte in zijn onderzoek, bevatten 0,2 gram alcohol. Een Belgisch chocolaatje bevat al gauw het dubbele of driedubbele, zo blijkt na een telefonische rondvraag. In een likeurpraline van Leonidas zit ongeveer een halve gram alcohol, en een Mon Chéri van Ferrero bevat 0,67 gram alcohol.
In de Franse taal betekent 'praline' een geroosterde amandel of hazelnoot, met een omhulsel van gesmolten geglaceerde suiker. In België verwijst de praline juist naar een chocolaatje met een lekkere vulling.
Zet een pannetje met water op het fornuis. Hak de chocolade in stukjes en doe ze in een hittebestendige kom. Zet de kom over de pan. Roer zachtjes tot de chocolade gesmolten is.
De ideale temperatuur voor het bewaren van pralines ligt tussen de 12°C en 18°C. Zorg ervoor dat uw pralines niet worden blootgesteld aan direct zonlicht of dicht bij warmtebronnen liggen.
Massieve chocolade is ongeveer 1 jaar houdbaar. Onder massieve chocolade verstaan we naast chocoladerepen en chocoladeletterrepen ook holle figuren zoals paashazen en paaseieren. Bij chocolade met vullingen ligt dit anders. Bonbons met een pralinévulling bijvoorbeeld zijn circa gedurende 6 maanden lekker.
Tijdens een recente merkenstudie waaraan 20.000 Belgen deelnamen, kwam Leonidas als absolute winnaar uit de bus in de categorie chocolade.
Deze gekarameliseerde witte chocolade, ook wel 'dulcey' genoemd, is bijzonder lekker en smeuïg.
Gouden geschenkdoos gevuld met 1kg heerlijke Leonidas pralines (ongeveer 65 bonbons). Lees meer. Populaire MIX (alcoholvrije pralines) ideaal als geschenk.
6,02 promille, zegt de alcoholtester al na één Mon Chéri. Dat is schrikken. Maar het is vals alarm. “Als je onmiddellijk blaast, meet de tester de alcohol die nog rondhangt in je mond”, zegt Benoit Godart van verkeersveiligheidsinstituut Vias.
Fijne chocolade 49% (suiker, cacaomassa, cacaoboter, emulgatoren : lecithinen [SOJA] ; vanilline), suiker, kers 18%, likeur 13% (glucosestroop, water, alcohol, suiker, aroma's), cacaoboter.
Ga je zelf bonbons of chocoladepatisserie maken, kies dan voor couverturechocolade. Bakkers en chocolatiers gebruiken deze kwaliteitschocolade voor al hun toepassingen met chocolade, zoals pralines, sinterklaarfiguurtjes of paaseieren.