Bonbons worden het best bewaard op een droge en koele plaats, tussen 15 en 18°C. Liefst in een goed afgesloten verpakking zodat ze beschermd zijn tegen geuren en licht. Temperatuurschommelingen moeten vermeden worden.
Chocolade bewaren in de koelkast
Chocolade blijft op zijn best als je het droog, donker en koel bewaart. Daarom bewaren veel mensen chocolade in de koelkast.
De beste temperatuur om chocolade en bonbons te bewaren is tussen de 13 en 18 graden Celsius. Het is goed om hier rekening mee te houden.
Chocolade
Bewaar chocolade nooit in de koelkast. Als chocolade in aanraking komt met water, verandert het product. Condens op chocolade laat een witte waas achter. Naast vocht is chocolade ook gevoelig voor temperatuur.
Bewaar je jouw bonbons in een donkere en koele omgeving, dan heb je er tot 40 dagen plezier van.
Bewaar chocolade niet in de koelkast . Of u nu alleen gastronomische truffels eet of chocolade consumeert die voor u wordt klaargezet, bewaar chocolade niet in de koelkast. Dit komt omdat chocolade gemakkelijk de geuren absorbeert van de items waar het in de buurt van in de koelkast wordt geplaatst, wat een schadelijk effect kan hebben op de smaak.
Hoe bewaar ik het best Leonidas pralines? Leonidas pralines met alcohol of roomboter bewaar of eet je het best koel (recht uit de koelkast).
Citrusfruit zoals sinaasappels, ananas en citroenen hoeven niet per se in de koelkast. Je kunt het ongeveer 1 á 2 weken bewaren op je fruitschaal. Tomaat, paprika, komkommer, aubergine, courgette en avocado zijn voorbeelden van vruchtgroenten die je beter buiten de koelkast kunt bewaren.
Chocolade en warmte begrijpen
Dit leidt tot een verlies van de knapperige textuur en complexe smaakprofielen die onze chocolade definiëren. Als chocolade in de koelkast wordt bewaard, kan de vochtigheid binnenin leiden tot 'suikerbloei', waarbij suikerkristallen naar de oppervlakte stijgen, waardoor de gladde afwerking van de chocolade wordt aangetast .
De beste plaats om chocolade te bewaren is in een koele, droge en donkere omgeving, zoals een voorraadkast of kast . U wilt het opbergen uit de buurt van hitte, vocht en licht. Chocolade gedijt goed bij kamertemperatuur en een lage luchtvochtigheid, idealiter tussen 65 en 68 graden Fahrenheit, en een luchtvochtigheid van minder dan 55 procent.
Kun je chocolade bonbons invriezen? Ja, je zou chocolade bonbons in de vriezer kunnen bewaren om de houdbaarheid te verlengen. Houd er dan wel rekening mee dat de kwaliteit achteruit kan gaan. Door het vocht kan de chocolade namelijk wit uitslaan.
Dure ingrediënten kunnen tot prijsstijgingen leiden
De dure cacao en suiker kunnen ervoor zorgen dat chocola in de supermarkt nog duurder wordt. Als fabrikanten van bijvoorbeeld chocoladerepen of bonbons hogere inkoopkosten hebben, willen ze dat doorberekenen aan hun afnemers, vaak een supermarkt.
Laat de chocolade op je tong smelten. Kauw alleen om de bonbon in kleinere stukjes te breken die makkelijk smelten. Zo kan de cacaoboter zich gelijkmatig in je mond verspreiden en worden eventuele bittere ondertonen verzacht.
Koelkasten zijn omgevingen met een zeer hoge luchtvochtigheid, wat niet geschikt is voor chocolade vanwege de hoge luchtvochtigheid, wat kan resulteren in suikerbloei . Als u dat doet, kunt u de chocolade het beste in een luchtdichte verpakking doen of dubbel in plastic wikkelen en in het onderste gedeelte van de koelkast plaatsen.
Bij kamertemperatuur bewaren: Chocoladestukjes kunnen het beste bij kamertemperatuur worden bewaard, uit de buurt van direct zonlicht en warmtebronnen. Bewaar ze niet in de koelkast of vriezer , omdat hierdoor condensatie kan ontstaan en de textuur kan worden aangetast.
De juiste omstandigheden
In feite is het voor de kwaliteit van het snoep het beste om het snoep te bewaren op een donkere, droge plaats tussen de 12 en de 21 graden. In de praktijk betekent dit eigenlijk dat snoep in de kast bewaard moet worden. En dan bij voorkeur goed afgesloten.
U moet echter weten dat het koelen de smaak en textuur van zelfs chocolade van de hoogste kwaliteit zal veranderen . Cacaobestanddelen en cacaoboter hebben een constante temperatuur nodig om stabiel te blijven. Als deze ingrediënten door temperatuurveranderingen instabiel worden, kan de chocoladereep zijn consistentie en smaak verliezen.
Voor het beste resultaat bewaart u verpakte chocolaatjes op een gematigde kamertemperatuur . De ideale temperatuur voor het bewaren van chocolade ligt over het algemeen tussen 60° en 70° Fahrenheit – veel warmer dan dat, en de textuur en het uiterlijk van de chocolade kunnen eronder lijden.
Massieve chocolade is ongeveer 1 jaar houdbaar. Onder massieve chocolade verstaan we naast chocoladerepen en chocoladeletterrepen ook holle figuren zoals paashazen en paaseieren. Bij chocolade met vullingen ligt dit anders. Bonbons met een pralinévulling bijvoorbeeld zijn circa gedurende 6 maanden lekker.
Door sommige bonbons in de koelkast te bewaren kan je er dus zeker van zijn dat ze tot wel 3 maanden lang houdbaar blijven.
Chocolade moet altijd droog bewaard worden tussen 15° en 18° C. Dat is precies hoe we al onze LEONIDAS-chocolaatjes bewaren, zodat ze u in de best mogelijke staat bereiken.
Je bewaart ze het best bij 15 tot 18°C.
Heel simpel: bewaar je chocolade niet in de koelkast . De ideale temperatuur voor het harden van chocolade is 20°C. Je kunt het voor minder of meer bewaren, maar niet te veel.
Bewaar je chocolade dus liever niet in de koelkast, en niet in de zon. Heb je een koele plek in huis dan zal die meestal prima voldoen. Maar warmt je hele huis tijdens een hete zomerdag op tot 25-30 graden dan kun je de chocolade toch beter in de koelkast leggen. Zorg dan wel voor een luchtdichte verpakking.
Bewaar chocolade op de perfecte temperatuur
Als u airconditioning in uw huis heeft, zet dan de thermostaat op 75 graden of lager en bewaar uw chocolade op een koele, donkere plaats, uit de buurt van zonlicht en kunstlicht . De warmte die wordt gegenereerd door zowel zonlicht als kunstlicht kan uw chocolade doen smelten.