Hoe kan je het beste een meal prep opwarmen? Meal prep maaltijden zijn kant-en-klaar en kunnen eenvoudig worden opgewarmd in de magnetron, pan of oven. Op de verpakking staat altijd netjes hoeveel minuten je het in de magnetron moet doen, in de pan of oven.
Instructies voor het opwarmen van maaltijden
Prik de plasticfolie van uw maaltijd meerdere keren door, zodat uw eten kan ademen en condensatie kan ontsnappen tijdens het verwarmen. Zet uw maaltijd twee minuten in de magnetron (als het ontdooid is) of vijf minuten (als het bevroren is) . Verwarm indien nodig nog eens 30 seconden.
Meal preppen is superhandig, maar als je je eten niet goed bewaart, kun je voor een onaangename verrassing komen te staan. Om te voorkomen dat je je gezin een bord beschimmelde lasagne voorschotelt, kun je de volgende regel aanhouden: bewaar bereid eten maximaal 3 dagen in de koelkast en 3 maanden in de vriezer.
Meal preppen begint met het maken van een weekmenu. Kies gezonde recepten die je lekker vindt, maak een boodschappenlijst en haal in huis wat je nodig hebt. Daarna kan je nadenken over welke maaltijd(en) je (deels) wilt voorbereiden en wanneer je dat zal doen.
Na ontdooien kun je de maaltijd opwarmen op gewenste temperatuur in de magnetron, oven of in een pannetje. De verpakkingen zijn geschikt om in de oven te doen tot 100 graden. Let op: alleen op temperatuur brengen. De maaltijden zijn namelijk goed doorgekookt.
Veel mensen vinden zondag een geweldige dag om eten en maaltijden te bereiden, omdat ze dan al wat vrije tijd hebben. Welke dag het ook is, zorg ervoor dat je genoeg tijd hebt. Afhankelijk van wat je kookt en voorbereidt, kan het 30 minuten tot een paar uur duren.
De houdbaarheid van gekoelde maaltijdpreps
Normaal gesproken gaan gekoelde maaltijdpreps 3 tot 5 dagen mee, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten . Dit relatief korte venster kan echter een uitdaging zijn voor veel mensen, omdat het zorgvuldige planning en schema's vereist om ervoor te zorgen dat alle maaltijden worden geconsumeerd voordat ze bederven.
Doe de gesneden groenten en de kip bij de couscous in het bakje. Je kunt er voor kiezen om de avocado direct erbij te doen, je kunt het ook in zijn geheel meenemen en pas toevoegen als je gaat eten. Maar net wat je lekker vindt.
De ene americain preparé is de andere niet. De preparé van de keurslager blijft maar één dag vers, de preparé uit de supermarkt blijft tot negen dagen goed!
het gevaar van bacteriegroei in voedsel wanneer voedsel niet stomend heet is en ook niet koud . Dit omvat bijvoorbeeld voedsel dat slechts gedeeltelijk is opgewarmd of 'verwarmd' in plaats van volledig opgewarmd. dat het opwarmen van voedsel het risico op voedselgerelateerde ziekten met zich mee kan brengen, zelfs als het voedsel niet rauw is of helemaal opnieuw is bereid.
Als je je maaltijdvoorbereiding in een glazen container bewaart, kun je het geheel veilig opwarmen in de magnetron . Doe het echter niet in de oven - het temperatuurverschil tussen je oven en je keuken kan ervoor zorgen dat het breekt als je het eruit haalt.
Tips voor het opwarmen van kant-en-klare maaltijden in de oven:
Doe het eten in een geschikte schaal/container en zet het in de oven . Bedek het eten bovendien met behulp van aluminiumfolie om het vocht vast te houden en te voorkomen dat het vlees uitdroogt.
Ze bevatten namelijk veel calorieën (gemiddeld zo'n 250 per stuk) en hebben een hoog vetgehalte (tot zelfs 21 gram!). Die vetten zijn gezond, maar het blijft nog steeds vet. Daarom eet je volgens diëtisten beter niet meer dan een halve avocado per dag.
Eet avocado's wanneer je wil, want ze zijn erg gezond. Probeer het alleen wel bij maximaal een halve per dag te houden, zodat je niet té veel vetten binnenkrijgt. Elke dag mag, maar hoeft niet. Een paar keer per week is al voldoende om van de voordelen te profiteren.
U kunt ook citroen of limoen over de gesneden avocado uitknijpen, deze in plasticfolie wikkelen en in de koelkast zetten om het bruin worden te vertragen . Met deze methode kunt u gesneden avocado's tot drie dagen bewaren. Wanneer u ze wilt eten, schraapt u gewoon de dunne laag bruin vruchtvlees weg en gooit u deze weg. De rest kunt u opeten.
Als je maaltijden voor de week gaat voorbereiden, bewaar dan alleen maaltijden voor een paar dagen in de koelkast . Vries alles in dat later in de week gegeten wordt, zoals complete portiemaaltijden of rauwe of geroosterde groenten. Houd de temperaturen in je koelkast en vriezer op peil om ervoor te zorgen dat je eten vers blijft.
" Als de rijst afkoelt van de kooktemperatuur, kan deze in de zogenaamde gevarenzone terechtkomen tussen 40 en 140 graden . Boven en onder die temperaturen is er minder kans op bacteriegroei", zegt Evans. Lees meer: Uw overgebleven rijst kan u ziek maken. (Zet het sneller in de koelkast!)
Ten eerste, tenzij je elke dag perfect uitgebalanceerde maaltijden eet, is de kans groot dat je wat benodigde voedingsstoffen mist door je bord niet te diversifiëren . Je kunt ook je darmmicrobioom belemmeren of zelfs voorkomen dat je afvalt als je dat probeert.
Over het algemeen blijven de meeste maaltijdbereide voedingsmiddelen 3-5 dagen veilig om te eten als ze in de koelkast worden bewaard bij of onder de 40 graden Fahrenheit . De houdbaarheid kan variëren, afhankelijk van de ingrediënten en bereidingsmethoden. Hier is een kort overzicht: Gekookt gevogelte en vlees: Meestal blijven ze 3-4 dagen goed.
Een methode voor het bereiden en conserveren van kant-en-klaar voedsel, waarbij het voedsel vacuüm wordt verpakt in een gasdichte zak, het voedsel in de zak wordt gekookt door het onder te dompelen in heet water, het voedsel snel wordt gekoeld tot ongeveer 30°F (-1°C), maar niet wordt ingevroren, en het voedsel wordt bewaard bij 30°F (-1°C) .
Enkele voordelen van maaltijdvoorbereiding:
Kan helpen geld te besparen . Kan uiteindelijk tijd besparen. Kan helpen met gewichtsbeheersing, aangezien u zelf de ingrediënten en porties kiest. Kan bijdragen aan een algeheel meer nutritioneel uitgebalanceerd dieet.
Bak ontdooide maaltijden in een conventionele oven die is voorverwarmd tot 350°F, af en toe roeren (indien van toepassing). Verwarm tot de interne temperatuur van het voedsel 165°F bereikt en stomend heet is . Verwijder de folie voor het verwarmen en plaats de bakplaat/schaal op het middelste rek.
Verhit restjes en kliekjes altijd door en door tot ze stomend heet zijn, daarmee dood je alle bacteriën. Warm kliekjes niet voor een tweede keer op. Eten opwarmen in de magnetron is makkelijk, maar het voedsel wordt niet altijd gelijkmatig verhit.