De Zacht Smeltende Vulling Het is een vorm van ganache die wij zorgvuldig in de fijne mal gieten alvorens het te laten opstijven. Onze geheime LINDOR-vulling heeft een laag smeltpunt, waardoor de vulling heerlijk smelt op de tong. Het is die kenmerkende zacht smeltende chocolade die zorgt voor een unieke ervaring.
Bewaar uw chocolade op een donkere plaats
Om de vorm van je chocolade te behouden, is de eerste stap om hem uit de zon en extreme hitte te houden. Licht is een energie die warmte uitstraalt, waardoor je chocolade sneller smelt. Het is het beste om je chocolade in een kast of lade te bewaren om te voorkomen dat hij smelt.
Wil je graag witte Lindt chocolade smelten? Doe dit dan bij voorkeur au bain-marie. Witte chocolade heeft namelijk de neiging om snel te klonteren wanneer je dit probeert te smelten.
de Conche-techniek
Rodolphe Lindt is verantwoordelijk voor het feit dat Lindt-chocolade zo heerlijk smelt in de mond. Chocolade was voorheen erg hard en moest gekauwd worden, dus bedacht Lindt een techniek genaamd 'conche', wat 'schelp' betekent in het Frans.
Halfzoete, bitterzoete en pure chocolade werken erg goed. Ik gebruik graag Lindt, Valrhona en Ghiradelli . Gebruik waar mogelijk chocoladerepen of -wafels. Chocoladechips kunnen ook, maar sommige merken zijn beter dan andere.
De Lindt-uitvinding
1879 was een revolutionair jaar voor chocolade. Het was het jaar waarin Rodolphe Lindt het concheren uitvond . Dit nieuwe proces produceerde de meest smaakvolle chocolade met een zijdezachte, fluweelzachte textuur die sindsdien synoniem is geworden met Lindt.
In principe kan gezegd worden dat de algemene cacaokwaliteit van Lindt Chocolade niet beter is dan die van andere supermarktpralines. Afhankelijk van het productsegment vind je alleen kwaliteiten die de koper met Lindt associeert in het prijssegment, dat ook voor Lindt duurder is.
Uit een onderzoek van Consumer Reports is gebleken dat pure chocolade van Lindt, Hershey's en Trader Joe's detecteerbare hoeveelheden lood en cadmium bevat. Beide stoffen zijn schadelijk bij langdurige consumptie.
We streven ernaar dat 80% van onze ingekochte grondstoffen en verpakkingsmaterialen met een significant duurzaamheidsrisico tegen 2025 gedekt worden door een programma voor verantwoorde inkoop.
Pure chocolade bevat doorgaans het hoogste cacaogehalte van alle chocoladesoorten, met ongeveer 86% of meer cacaobestanddelen. Dit maakt het beter bestand tegen smelten. Het smeltpunt varieert van 45 tot 48 graden Celsius (113 tot 120 graden Fahrenheit).
De tegenvallende oogsten in Ghana en Ivoorkust in 2024 zorgden ervoor dat de prijzen snel stegen. In december ging de prijs van een ton cacao voorbij 10.000 dollar (zo'n 9.450 euro). Vorige maand werd bekend dat de chocolaprijzen in het Verenigd Koninkrijk 18 procent hoger lagen dan een jaar eerder.
Glas is het veiligste materiaal om te gebruiken in de magnetron of om chocolade au bain-marie te smelten in zacht kokend water. Glas loopt namelijk geen risico op smelten door de hitte.
In principe smelt alle chocolade, maar witte chocolade staat erom bekend dat het snel korrelig wordt. Je kunt dus het beste melkchocolade of pure chocolade gebruiken als je chocolade wilt smelten.
Kan ik Lindt chocolade in de koelkast bewaren? De optimale temperatuur voor het bewaren van chocolade ligt tussen de 14 en 16 °C . Koelkasten zijn zeer vochtige ruimtes, wat niet geschikt is voor chocolade vanwege de hoge luchtvochtigheid, wat kan leiden tot suikerbloemvorming.
Snelle oplossingen
Begin met het toevoegen van een eetlepel warm water aan het mengsel en roer voorzichtig om de zijdezachte consistentie te herstellen . Mocht de chocolade nog steeds in de klonterige toestand zijn, voeg dan een beetje gesmolten boter of kokosolie toe – de geheime wapens van de culinaire alchemisten.
Hoe bewaar ik mijn chocolade het beste
Als onze producten onder de juiste omstandigheden worden bewaard, behouden ze hun versheid vele maanden.
Het begint met de selectie van hoogwaardige ingrediënten , zoals een hoog percentage fijne cacaobonen, maar ook andere ingrediënten zoals hazelnoten, voornamelijk uit de regio Piemonte, of hele vanillestokjes, die we gebruiken voor onze Lindt Excellence 70%.
In een kleine zoetwarenwinkel aan de Marktgasse in de oude binnenstad van Zürich produceerden David Sprüngli en zijn zoon Rudolf Sprüngli-Ammann de eerste stevige chocoladereep in het Duitstalige deel van Zwitserland. Het werd meteen een succes.
Merken als Mars M&M's, Hershey's Kisses en Reese's Peanut Butter Cups staan bekend om hun hoge suikergehalte, waardoor ze duidelijk in de categorie ongezonde chocolade vallen.
Misselijkheid na het eten van chocolade kan verschillende oorzaken hebben, waaronder overconsumptie, individuele overgevoeligheid of allergieën voor de ingrediënten, of zelfs de natuurlijke bestanddelen in chocolade die het spijsverteringsstelsel kunnen beïnvloeden . Of het kan zo simpel zijn als dat je te veel chocolade hebt gegeten.
Hier worden de zorgvuldig geselecteerde cacaobonen gemengd volgens nauwkeurige recepten. De bonenmix zelf is een goed bewaard geheim, want de deskundige menging van de smaken van de verschillende bonensoorten uit verschillende regio's geeft Lindt chocolade zijn bijzondere smaak.
Gezondheidsrisico's van lood en cadmium in chocolade
Uit het onderzoek van Consumer Reports uit 2022 bleek dat verschillende merken, waaronder Lindt, lood- en cadmiumgehaltes bevatten die de veilige grenswaarden voor normale consumptie overschreden . De gezondheidsrisico's van deze metalen zijn goed gedocumenteerd.
Lindor is in wezen een chocoladetruffel . Gemaakt door een holle chocoladeschil te creëren door fijne, getempereerde Lindt-chocolade in een mal te plaatsen, die vervolgens rond zijn as wordt gedraaid om de binnenkant te bedekken.
Lindt gebruikt uitsluitend de fijnste cacaobonen, die op een unieke manier worden geroosterd en vermalen. En het was de uitvinding van Lindt – de conche in 1879 – die het mogelijk maakte om voor het eerst chocolade te produceren die kon wat we nu allemaal zo lekker vinden: smelten.
De Dubai-repen worden ook geproduceerd door de Zwitserse chocolatier Lindt, die daarvoor is aangeklaagd. Volgens een concurrerend bedrijf zouden de repen alleen zo mogen heten als ze daadwerkelijk in Dubai worden geproduceerd.