Antwoord van Oreo: "Beste Kubra, bedankt voor je vraag. Wij kunnen je garanderen dat er in onze producten geen sporen van dierlijke vetten en/of alcohol zitten. Je kunt er dus zonder zorgen van genieten" Groet, Oreo" 😉 dus geniet er van!
Is OREO halal? Nee, helaas zijn onze Oreo koekjes niet halal-gecertificeerd. Zijn Oreo koekjes lactosevrij? Ja, Oreo koekjes zijn geschikt voor lactosevrije voedingsmethoden.
Is OREO halal? OREO-koekjes die in Europa worden geproduceerd, zijn niet halalgecertificeerd , maar hun samenstelling of productieproces maakt ze niet ongeschikt voor een moslimdieet. Uitzonderingen hierop zijn OREO Strawberry Cheesecake, OREO Choc'o Brownie, OREO Enrobed Milk & White, OREO Cadbury Coated en OREO Crunchy Bites Dipped.
Voor lange tijd werd Oreo gemaakt met vet van varkens wat niet halal is. pas in 1998 werd dit eruit gehaald maar nu zit er vanillin in en vanillin bevat alcohol, daarom zijn Oreos niet halal.
Ingrediënten: eiwitmix (gehydrolyseerde gelatine, plantaardige eiwitten: soja, gluten, melkeiwitten, eiwitpoeder), palmolie, zoetstoffen: maltitol, sucralose, boter (melk), plantaardige vezels, polydextrose, oligofructose, cacaopasta, emulgatoren: sojalecithine, mono en diglyceriden van vetzuren, DATEM, aroma's (melk), ...
Op basis van de informatie die internationaal beschikbaar is over Oreo-koekjes, kunnen we echter gerust stellen dat ze halal zijn . U kunt ze dus gerust gebruiken zonder u zorgen te hoeven maken over het halal-probleem.
De mierzoete witte vulling werd oorspronkelijk gemaakt van reuzel (varkensvet, ja), maar inmiddels stapten de makers van de zoete snack in de 90's over op plantaardig vet. De verhouding koek/vulling is in ieder koekje precies gelijk: 79% koek, 21% vulling.
Wat er wél in zit, is een bijzonder soort cacaopoeder, ook wel black cocoa genoemd. Deze zwarte cacao is een sterk gealkaliseerde vorm van cacao, wat betekent dat het behandeld is met een alkalische stof (zoals kaliumcarbonaat) om de zuurgraad te verlagen.
Het belangrijkste ingrediënt in de meeste koekjes is bloem, meestal afkomstig van tarwe. Tarwe zelf wordt als halal beschouwd . Het is echter essentieel om ervoor te zorgen dat er geen alcoholische additieven of smaakstoffen in het bloemmengsel worden gebruikt. Suiker is een ander belangrijk bestanddeel van koekjes.
Dus wat er uit de ovens komt, is allemaal koosjer, van alle Oreo-lijnen , van alle Chips Ahoy-merken, omdat ze dit allemaal tegelijk deden. En toen introduceerden ze koosjer producten. Ze stopten het in de verpakking met de cirkelvormige U erop.
Oreo is een merk van koekjes van de Amerikaanse firma Nabisco, onderdeel van Mondelēz International, dat voor het eerst op de markt kwam in 1912.
Hieronder heb ik een kopie bijgevoegd van een e-mail rechtstreeks van Mondelez International over de halalstatus van Oreo. In de e-mail staat: JA, ALLE OREO-SMAKEN ZIJN HALAL OM TE CONSUMEREN!
De ingrediënten in onze chips zijn niet gecertificeerd als halal of koosjer .
Bevestigd als halal-gecertificeerd en geschikt voor vegetariërs.
Suiker, TARWEBLOEM, plantaardige vetten (palm, shea), koolzaadolie, magere cacaopoeder 4,7%, TARWEZETMEEL, magere MELKPOEDER, glucose-fructosestroop, lactose (van MELK), emulgatoren (SOJALECITHINEN, E492, E476), rijsmiddelen (ammoniumcarbonaten, kaliumcarbonaten, natriumcarbonaten), zout, zuurteregelaar ( ...
Bij halal hapjes betekent dit bijvoorbeeld dat vlees afkomstig moet zijn van een halal geslacht dier, dat er geen varkensvlees wordt gebruikt, en dat alle ingrediënten vrij zijn van alcohol of andere verboden stoffen.
Wij kunnen je garanderen dat er in onze producten geen sporen van dierlijke vetten en/of alcohol zitten. Je kunt er dus zonder zorgen van genieten" Groet, Oreo" 😉 dus geniet er van! Update 27 mei 2019: op de website van oreo staat “no. Oreo is not halal approved”.
Ideaal om alleen van te genieten, te delen of als uniek en verfijnd geschenk. Geschikt voor halaldiëten .
Er zijn verschillende merken die halal snoep maken. Snoep met bijvoorbeeld gelatine als ingrediënt is niet halal. Halal wil zeggen dat het toegestaan is volgens de islamitische wet. Ingrediënten die niet door moslims mogen worden geconsumeerd zijn varkensgelatine, E120, E940, E920/E921 en ethanol alcohol.
Ingrediënten: TARWEBLOEM, suiker, palmolie, koolzaadolie, magere cacaopoeder 4,3 %, TARWEZETMEEL, glucose-fructosestroop, rijsmiddelen (ammoniumcarbonaten, kaliumcarbonaten, natriumcarbonaten), zout, emulgator (SOJALECITHINEN), zuurteregelaar (natriumhydroxide), aroma. KAN MELK BEVATTEN.
De RARE* MEW POKEMON OREO wordt geproduceerd in de Verenigde Staten en is een bewijs van kwaliteit en nauwkeurig vakmanschap.
Uit onderzoek van het Noord-Hollands Dagblad blijkt dat de bekende Oreo-koekjes hun zwarte kleur danken aan giftig ammoniak. De cacaofabriek Olam in het Noord-Hollandse Koog aan de Zaan mengt al jarenlang grote hoeveelheden giftig ammoniak met gemalen cacaobonen.
Allemaal voor de liefde voor het chocoladekoekje en de romige vulling . "Varkens houden van alles wat zoet is. Ze zijn dol op zoetigheid," zei Ross, die al vanaf het begin bij de show betrokken is.
Waar wordt de gelatine die HARIBO gebruikt van gemaakt? Onze gelatinehoudende HARIBO-producten die in België en Nederland verkrijgbaar zijn worden voornamelijk vervaardigd met gelatine afkomstig van varkenszwoerd. Daarnaast biedt HARIBO al jarenlang producten aan die zonder dierlijke gelatine worden gemaakt.
Omschrijving. CACAOBISCUITS (38%) MET VANILLESMAAKVULLING (19%), OMHULD MET EEN GLAZUUR (43%) MET WITTE CHOCOLADESMAAK.