De klassieke Haribo uit de gewone supermarkt bevatten gelatine van varkensvlees en zijn daarom niet geschikt voor moslims. Het bedrijf Haribo heeft echter een aparte variant voor de moslimbevolking gelanceerd: Haribo Halal.
Van Red Band en Haribo is niet al het snoep halal, maar een product als de Red Band Gesuikerde Aardbeien valt wel onder halal snoep. Of kies de Haribo Zure Bommen: heerlijke zure snoepjes in verschillende smaken.
02. Waar wordt de gelatine die HARIBO gebruikt van gemaakt? Onze gelatinehoudende HARIBO-producten die in België en Nederland verkrijgbaar zijn worden voornamelijk vervaardigd met gelatine afkomstig van varkenszwoerd. Daarnaast biedt HARIBO al jarenlang producten aan die zonder dierlijke gelatine worden gemaakt.
Halal Haribo Kersen zijn Haribo zonder varkensgelatine en smaken naar kersen.
Of u nu de voorkeur geeft aan de fruitige, zure smaak of meer van de klassieke zoete smaken, Haribo Fizzy Mix (Halal) 70g is verkrijgbaar in Nederland en heeft de juiste smaak.
De klassieke Haribo uit de reguliere supermarkt bevat varkensgelatine en is daarom niet geschikt voor moslims. Het bedrijf Haribo heeft echter een aparte variant voor de moslimbevolking op de markt gebracht: Haribo Halal . Deze Haribo Halal wordt geproduceerd in Turkije.
Samengevat: Gelatine van rund geslacht volgens islamitisch ritueel is halal. Ook collageen van huiden van niet ritueel geslachte dieren, maar wel een behandeling hebben gekregen worden halal. Bron.
Haribo Zure Regenboog Twists
Haribo's Sour Rainbow Twists zijn geschikt voor vegetariërs, maar worden momenteel bereid volgens een veganistisch recept zonder gelatine en bijenwas. De zure, met suiker omhulde snoepjes zijn op smaak gebracht met zwarte bes, vlierbes, druif en de scherpe aronia.
Gelatine is een product uit de vleesindustrie. Het wordt gemaakt van huiden en botten van slachtdieren, met name varkens, maar ook kalveren, gevogelte en vis. Dit wordt met toevoeging van chemische bestanddelen langdurig gekookt tot de oplosbare delen zijn opgelost.
ZZ (1000 gram) HARIBO waarschuwt voor kilozakken HARIBO Happy Cola F! ZZ met houdbaarheidsdatum (THT) januari 2026. Er zijn zakken in omloop met snoepjes die bij consumptie kunnen leiden tot gezondheidsklachten, zoals duizeligheid.
Varkensgelatine wordt veel gebruikt in gummies, gelei en schuim, maar is niet halal . Geen alcoholische aroma's – Alle snoepjes die ethanol of alcoholextracten bevatten, zijn ongeschikt. Alleen halal-gecertificeerde rundergelatine – Indien gelatine wordt gebruikt, moet deze afkomstig zijn van dieren die volgens islamitische principes zijn geslacht.
02. Waar komt de gelatine in HARIBO-producten vandaan? De in Duitsland verkrijgbare HARIBO-producten met gelatine worden voornamelijk geproduceerd met gelatine van varkenshuiden . HARIBO biedt in geselecteerde landen al jaren ook producten aan die zonder dierlijke gelatine zijn geproduceerd.
Let op! Wordt in de zelfde ruimte geproduceerd als de noten. Kan dus sporen van noten bevatten! Dit product is halal en veganistisch.
Het korte antwoord is nee – niet universeel . De meeste Haribo-snoepjes die in het Verenigd Koninkrijk worden verkocht, zijn gemaakt met gelatine van varkensvlees, een ingrediënt dat niet halal is en daarom niet is toegestaan voor moslimconsumenten.
Indien gelatine afkomstig is van varkens, wordt het categorisch als onrein beschouwd binnen de Islamitische leer, waardoor het ongeschikt is voor consumptie door moslims die zich houden aan de halal voedingsrichtlijnen.
De meeste gelatine is afkomstig van varkenshuiden, varkens- en runderbotten, of gespleten runderhuiden . Gelatine gemaakt van visbijproducten ontloopt enkele religieuze bezwaren tegen gelatineconsumptie.
Hoe weet je of ergens gelatine in zit? Om te zien of ergens gelatine in zit kan je natuurlijk op het etiket kijken. Let daarbij op, want gelatine wordt ook wel 'colloïdaal proteïne' genoemd. En soms zit het vermomd in de e-nummers, onder benamingen zoals E160a, E160d, E160e, en E161b.
Haribo Halal Starmix - 80 gr. Halal Haribo Starmix is een mix van veel verschillende Haribo varianten zoals gummibeertjes, gebakken eieren, colaflesjes, dummies en nog veel meer. Deze variant is halal en daarom zonder varkensgelatine.
Veel dropjes van Haribo zijn ook gelatine vrij. Van de standaard Drop Medailles tot de Haribo zoute bommen of de Haribo Halve Drop Manen. De producten zijn verkrijgbaar in verschillende hoeveelheden.
Haribo dragibus balletjes zijn gelatinevrij en glutenvrij.
De klassieke Haribo uit de gewone supermarkt bevatten gelatine van varkensvlees en zijn daarom niet geschikt voor moslims. Het bedrijf Haribo heeft echter een aparte variant voor de moslimbevolking gelanceerd: Haribo Halal.
Hoe wordt Haribo halal snoep gemaakt? Haribo halal snoep wordt geproduceerd met alternatieve ingrediënten die geen varkensgelatine bevatten, zoals rundergelatine of plantaardige gelatine. Dit proces zorgt ervoor dat het snoep voldoet aan de halal-standaarden.
Vis is bijna altijd halal. Varkensvlees is 'onrein' en daarom 'haram'.