Kippensoep bewaren Dan kun je de soep invriezen. Dan kun je de kippensoep maximaal 3 maanden bewaren. Zo heb je altijd een lekkere kippensoep in huis! Handig als je ziek bent; zo hoef je alleen het bakje soep uit de vriezer te halen, te laten ontdooien en even op te warmen in een pan.
SOEP BEWAREN IN DE DIEPVRIES
Door de soep in porties in te vriezen, kun je de meeste soepen tot wel 3 maanden bewaren. Vergeet niet om de soep wederom eerst volledig af te laten koelen voordat je deze in de vriezer zet. Door de soep goed in te vriezen, kun je op elk moment genieten van een heerlijke kom soep!
De basis van je soep kun je vaak heel goed invriezen. Maar verse kruiden, een kruidenolie of een knapperige crouton laten zijn minder geschikt voor de vriezer. Voeg ze daarom na het ontdooien en opwarmen toe aan de soep. Zo maak je je soep helemaal af en proef je zelfs nog minder dat je soep 'vers' uit de vriezer komt.
Een zelfgemaakte bouillon kun je goed afgedekt tot wel 5 dagen in de koelkast bewaren. Je kunt hem natuurlijk ook invriezen: laat de bouillon dan nog verder inkoken tot hij licht stroperig is. Schenk hem in ijsblokvormpjes en zet ze in de diepvriezer. Perfect als basis voor saus of soep.
" Om te vermijden dat de room gaat schiften wanneer je de soep weer ontdooit en terug aan de kook brengt kan je de soep beter maken zonder de room toe te voegen en dan invriezen. Dan voeg je gewoon wat room toe wanneer je de soep terug opwarmt.
Wat je beter niet invriest? Gerechten met zuivel zoals yoghurt, mayonaise of zure room. Zuivel schift namelijk bij het ontdooien. Vries ook geen salades in.
Het is voor mij makkelijker om een paar gallons in één keer te maken dan een batch om de paar dagen, dus ik moet uiteindelijk behoorlijk wat invriezen. Over het algemeen kun je zelfgemaakte groente- of kippenbouillon 4-5 dagen in de koelkast bewaren en tot 3 maanden in de vriezer, mits het in de juiste container zit .
Stock bewaren: Afgewerkte stock kan tot drie dagen in de koelkast worden bewaard. Voor langere opslag, vries het in of blik het in. Om stock in te vriezen, doe je het in een plastic diepvriescontainer of een weckpot met brede opening. Laat wat ruimte over aan de bovenkant van de container om uitzetting mogelijk te maken wanneer het bevroren is.
Kippenbouillon kan 3-4 dagen in de koelkast bewaard worden en (voor de beste kwaliteit) 2-3 maanden in de vriezer.
Zuivelrijke soepen splijten vaak als ze worden ingevroren en hebben een korrelige textuur als ze worden ontdooid. U kunt echter een roomsoep invriezen als u vooruit plant ! Bereid het recept zoals beschreven, maar laat de room, melk, roux of kaas weg. Vries de soep in zoals hij is en voeg de zuivelingrediënten toe nadat u hem hebt ontdooid.
Doe de soep in een diepvriesbestendige container of een plastic zak van een gallon. Label de soep met de naam en datum. Verwijder zoveel mogelijk lucht en sluit af. Vries tot 3 maanden in .
Te minste houdbaar tot
De meeste soepen zijn 2 tot 3 dagen houdbaar bij een temperatuur van ongeveer 4 graden. De koelkast is dus een geschikte plek. Bent u niet van plan de soep in 2 dagen op te maken, dan kunt deze beter in de vriezer bewaren. Dan is het tot wel 3 maanden houdbaar.
Kippensoep bewaren
Dan kun je de soep invriezen. Dan kun je de kippensoep maximaal 3 maanden bewaren. Zo heb je altijd een lekkere kippensoep in huis! Handig als je ziek bent; zo hoef je alleen het bakje soep uit de vriezer te halen, te laten ontdooien en even op te warmen in een pan.
Kun je soep met room invriezen? Ja! We vriezen veel gerechten in met room erin, waaronder deze romige aardappelpreisoep en zelfs kip tikka masala. We hebben er nooit problemen mee gehad dat het anders ontdooide of opgewarmd werd.
Vriesdrogen behoudt smaak, kleur en voedingswaarde
Wanneer er weer heet water aan onze bouillon wordt toegevoegd, ziet en smaakt het er precies zo uit als voor het conserveren! Bovendien behoudt vriesdrogen de voedingswaarde beter dan andere conserveringsmethoden.
Bouillon kan en moet ruim van tevoren worden gemaakt en in goed afgesloten bakken van verschillende grootte in de vriezer worden bewaard. Bouillon kan prima worden ingevroren, ten minste 6 maanden. Kook ontdooide bouillon altijd een minuut lang voordat u het eet . (En ja, u kunt overgebleven bouillon opnieuw invriezen nadat deze is ontdooid, opnieuw is gekookt en is afgekoeld.)
Oma wist het allang; zelfgetrokken kippenbouillon is goed voor je. Ook volgers van het paleo dieet of oervoeding zijn doordrongen van de positieve effecten van bouillon. (Botten)bouillon bevat namelijk veel nuttige vitaminen, mineralen, aminozuren en vetzuren. Daarmee is het eigenlijk een soort superfood.
"Dit is een erg handige methode om runder- of kippenbouillon klaar te hebben wanneer je het nodig hebt. Je kunt het recept altijd verdubbelen en in afgedekte diepvriesbestendige bakjes in de vriezer bewaren ."
Zelfgemaakte bouillon is een geweldig basisproduct om bij de hand te hebben, maar het is niet erg lang houdbaar. Als u niet de hele partij meteen gebruikt, kunt u het beste het meeste uit uw bouillon halen door deze in ijsblokjesvormpjes in te vriezen .
Alternatieve ontdooimethode: Als u een bakje bevroren bottenbouillon ongeveer een minuut in een kom met warm water zet , zal het genoeg ontdooien om uit het bakje te halen. Doe de bevroren bouillon in een magnetronbestendige bak of pan en verwarm in de magnetron of op het fornuis.
Je kunt de balletjes tot drie dagen bewaren in de koelkast. Maar nog handiger is het om de extra soepballetjes in te vriezen. Op deze manier blijven ze wel drie maanden houdbaar.
Na het bereiden van vlees door het bijvoorbeeld te braden of grillen is een nieuw product ontstaan. Dit kan gewoon worden ingevroren en weer worden ontdooid. Hou daarbij rekening dat dit gepaard kan gaan met enig vochtverlies, waardoor de kwaliteit ook iets minder wordt.
Soep, saus en stoofgerechten kun je in een pan op heel laag vuur ontdooien en opwarmen. Giet eventueel een laagje water in de pan en sluit af met een deksel. Ovengerechten en gehaktbrood kun je zo uit de diepvries in de oven ontdooien en opwarmen of garen.