Ontstaan en deponering van het chocolade merk Côte d'Or: de naam verwijst naar de Goudkust, het huidige Ghana, waar een deel van de cacaobonen vandaan gehaald wordt. Oprichting Alimenta SA en geboorte van het logo van chocolade Côte d'Or, gesymboliseerd door de olifant, de palmboom en drie pyramides.
Over Côte d'Or
Al meer dan 140 jaar verwent Côte d'Or chocoladeliefhebbers. Alles begon in 1883, toen Charles Neuhaus, meester-chocolatier, het merk Côte d'Or creëerde en hiermee verwees naar de Goudkust, het huidige Ghana dat een deel van de cacaobonen aanvoerde.
Côte-d'Or (letterlijk "Gouden Helling", "Gouden Helling" ) is een departement in Oost-Frankrijk. Het is een van de 83 eerste Franse departementen die tijdens de Franse Revolutie ontstonden en een van de acht departementen van de regio Bourgogne-Franche-Comté.
Wist je dat de naam Côte d'Or verwijst naar de Goudkust, het huidige Ghana? Dat is waar het merendeel van de cacaobonen vandaan komen. De olifant in het logo van Côte d'Or staat symbool voor de kracht van de chocolade.
Côte d'Or is een chocolademerk dat is ontstaan in België in 1883. De naam verwijst naar de Goudkust, sinds 1957 Ghana, in Afrika, waar cacaobonen vandaan kwamen. De olifant in het logo staat voor de kracht van het merk.
De oorzaak van de prijsstijgingen ligt onder meer bij slechte oogsten en zieke cacaobomen in West-Afrika, waar de meeste cacao vandaan komt. De prijsstijging is nog niet voorbij, dinsdag tikte de prijs dus meer dan 10.000 dollar per ton aan.
Cote d or chocolade kent zijn oorsprong bij onze zuiderburen in België, maar de olifant uit het logo van Cote d or is een ode aan het land waaraan het merk zijn successen te danken heeft. Het Afrikaanse Ghana, dat een groot leefgebied is voor de slurfachtigen, is het land waar veel cacaobonen uit geïmporteerd worden.
Onder de slogan 'We Go For Gold' hebben de merken Côte d'Or en TUC van de groep Mondelēz en de Duivels hun krachten gebundeld .
Côte d'Or is een merk van Mondelez International.
Vinders van de gouden streep kunnen die opsturen naar de fabrikant en kregen een zak Chokotoffs en een oorkonde opgestuurd.
Suiker, Glucosestroop, Cacaomassa, Pasta (Palm),Cacaoboter, Volle Melkpoeder, Lactose (Melk), Magere Cacaopoeder, Emulgator (Sojalecithine, Zonnebloem Lecithine), Zout, Voedingszuur (Mononatriumcitraat), Aroma\'S. Kan Sporen Van Noten Bevatten.
De gelukkige winnaars maken vandaag kans om een van de 140 verstopte Gouden Tickets te vinden en een van de drie reizen naar Kenia, een van de 87 VIP Experience Tickets voor de Rode Duivels of een van de 50 Chocolade Dream Days te winnen...
à prix d'or - een prijs van goud (super duur), of een jackpot (pot goud), of de gouden gans (gans van goud) boucles d'or - lokken van goud (Goldilocks)
De armste regio van Frankrijk is Frans-Guyana, een overzees departement in Zuid-Amerika.
De Côte d'Azur, oftewel de azuurblauwe kust, is de zonnige zuidkust van Frankrijk en wordt niet voor niets de Franse Rivièra genoemd. Deze kustlijn loopt van Marseille tot aan de Italiaanse grens en is met maar liefst 300 zonnige dagen per jaar een populaire vakantiebestemming.
WijngebiedDe Côte de d'Or
De Côte de d'Or is het hart van de Bourgogne. Côte d'Or betekent letterlijk “van goud”, maar in dit geval is het woord afgeleid van Oriental wat oostelijk betekent; de oostenlijke (gouden…) helling dus.
Proef de verfijnde smaken en het vakmanschap van Taiwan met elke hap van Fu Wan Chocolate. Winnaar van onder meer de 'beste pure chocolade ter wereld' van de International Chocolate Awards wereldfinale.
Chocoladeproducent Barry Callebaut neemt de Côte d'Or-fabriek in Halle over van Mondelez International. Het laat de Zwitserse groep toe om zijn productiecapaciteit in ons land verder op te voeren. De fabriek zal wel ook blijven produceren voor Mondelez.
Je kunt het niet ontkennen: Belgische chocolade is van topkwaliteit. De cacaobonen die ervoor gebruikt zijn, zijn de allerbeste in hun soort en worden tijdens het verwerkingsproces op de best mogelijke manier behandeld.
"Ferrero bepaalt die prijzen, de retailer heeft daar nog weinig over te zeggen. Alleen de allersterkste internationale merken kunnen dat. Die slagkracht heb je alleen maar als je wereldwijd overal hetzelfde product op de markt brengt. Dan heb je veel gewicht om in schaal te leggen", weet Billiet.
Het is namelijk de Portugese chocolatier Daniel Gomes die het wereldrecord van de duurste chocolade op zijn naam heeft staan. Zijn goddelijke lekkernij kost maar liefst 9.489 dollar, wat omgerekend zo'n 7.700 euro is. Het meesterwerk kreeg de toepasselijke naam 'Glorious'.
Côte d'Or blijft Belgisch. De chocolade van Côte d'Or, de Tuc- en ook de Prince-koekjes blijven Belgisch. Mondelez, het vroegere Kraft, behoudt zijn drie fabrieken in ons land. De vestigingen moesten al inspanningen leveren, maar verdere saneringen zijn niet meer aan de orde.
Raakt het goud ooit op? De goudvoorraad op aarde zal niet vanzelf aangroeien en de voorraad is schaars. De kans dat er nog stofdeeltjes met goud uit het heelal komen is zeer klein. Daarom zal goud altijd schaars en dus kostbaar blijven.
Leonidas garandeert de versheid en de kwaliteit van zijn chocoladebonbons. Ze worden vervaardigd volgens traditionele methodes waarbij enkel de fijnste ingrediënten worden gebruikt. Voor het omhulsel wordt uitsluitend chocolade op basis van pure cacaoboter gebruikt evenals 100% natuurlijk ingrediënten.