Snoep met bijvoorbeeld gelatine als ingrediënt is niet halal. Halal wil zeggen dat het toegestaan is volgens de islamitische wet. Ingrediënten die niet door moslims mogen worden geconsumeerd zijn varkensgelatine, E120, E940, E920/E921 en ethanol alcohol.
Volgens de Koran zijn ook onder meer groenten, fruit, het eten uit de zee en dranken halal. Alcohol is echter verboden. Snoep met gelatine is vaak gemaakt op basis van huiden en beenderen van varkens en runderen en is niet halal.
Varkensgelatine wordt veel gebruikt in gummies, gelei en schuim, maar is niet halal. Geen alcoholische aroma's – Alle snoepjes die ethanol of alcoholextracten bevatten, zijn niet geschikt. Alleen halal-gecertificeerde rundergelatine – Indien gelatine wordt gebruikt, moet deze afkomstig zijn van dieren die volgens islamitische principes zijn geslacht.
02. Waar wordt de gelatine die HARIBO gebruikt van gemaakt? Onze gelatinehoudende HARIBO-producten die in België en Nederland verkrijgbaar zijn worden voornamelijk vervaardigd met gelatine afkomstig van varkenszwoerd. Daarnaast biedt HARIBO al jarenlang producten aan die zonder dierlijke gelatine worden gemaakt.
Voedsel wat volgens de Koran verboden is, zijn producten die varkensvlees, gelatine, alcohol, etc bevatten. Chocolade die geen van deze producten bevat kan je dus halal noemen. Het is belangrijk dat de chocola die je eet geen alcohol bevat. Alcohol is een product dat volgens de Koran verboden is.
Halal Haribo Kersen zijn Haribo zonder varkensgelatine en smaken naar kersen.
De verleidelijke, halal-gecertificeerde Haribo Peaches Seftali halal zijn gemaakt om jouw smaakpapillen te prikkelen. Verpakt in een handige doos van 100 GRM, is dit snoepje niet alleen een traktatie voor jezelf, maar ook perfect om te delen.
Halal snoep soms is het moeilijk te krijgen maar er komt gelukkig steeds meer. Halal snoep zijn snoepjes waar geen varkens gelatine in verwerkt is. Tegenwoordig wordt er steeds vaker runder gelatine gebruikt wat zorgt voor veel meer aanbod.
Van Red Band en Haribo is niet al het snoep halal, maar een product als de Red Band Gesuikerde Aardbeien valt wel onder halal snoep. Of kies de Haribo Zure Bommen: heerlijke zure snoepjes in verschillende smaken.
Halal snoep is meestal duidelijk gemarkeerd met een halal-certificaat of -logo op de verpakking. Dit certificaat garandeert dat het product voldoet aan de islamitische voorschriften.
Halal snoep is een type snoepgoed dat speciaal is samengesteld zonder ingrediënten die voor moslims verboden zijn, zoals alcohol, karmijn en varkensgelatine.
In de Koran zegt Allah: "Voorwaar, Allah vergeeft niet dat er een partner aan Hem wordt toegeschreven, en Hij vergeeft alles behalve dat voor wie Hij wil.
Is alle chocolade halal? Het antwoord is nee. Ook al is de meeste chocolade halal of halal gecertificeerd, er zijn sommige soorten chocolade die haram zijn. Ze kunnen bijvoorbeeld alcohol bevatten of andere verboden ingrediënten zoals dierlijke vetten.
en dat proef je! In de dropjes is géén gelatine, géén halal ongeschikte e-nummers en géén alcohol gebruikt tijdens het verwerkingsproces.
Ons Britse assortiment bevat gelatine afkomstig van varkensvlees. Dit omvat ons MAOAM-assortiment en Chamallows. De enige uitzondering zijn onze halalproducten, waar rundergelatine wordt gebruikt . Deze producten zijn duidelijk gemarkeerd. Het is belangrijk om te vermelden dat de producten in ons vegetarische en veganistische assortiment vrij zijn van dierlijke gelatine.
Let op! Wordt in de zelfde ruimte geproduceerd als de noten. Kan dus sporen van noten bevatten! Dit product is halal en veganistisch.
ZZ (1000 gram) HARIBO waarschuwt voor kilozakken HARIBO Happy Cola F! ZZ met houdbaarheidsdatum (THT) januari 2026. Er zijn zakken in omloop met snoepjes die bij consumptie kunnen leiden tot gezondheidsklachten, zoals duizeligheid.
De Halal Haribo Supermix is een heerlijke traktatie met gummisnoepjes, zachte snoepjes en marshmallows. Elke verpakking bevat 200 gram aan zoetigheid, met in totaal 6 zakjes in de bundel. Het product is halalgecertificeerd en daardoor geschikt voor mensen met een dieetbeperking.
Ons assortiment Haribo halal snoep
Haribo Gummyberen: De iconische beertjes in een halal versie, met hun zoete en fruitige smaken. Haribo Colaflesjes: Heerlijk fris en zoet, deze colaflesjes zijn perfect voor liefhebbers van de klassieke colasmaak.
Halal Haribo Starmix is een mix van veel verschillende Haribo varianten zoals gummibeertjes, gebakken eieren, colaflesjes, dummies en nog veel meer. Deze variant is halal en daarom zonder varkensgelatine. In plaats daarvan is halal rundergelatine gebruikt.
Geschikt voor vegetariërs. Gecertificeerd koosjer en halal.
Tot op heden is geen van onze productielocaties halal-gecertificeerd en gebruiken we daarom geen halal-labels op onze verpakkingen. Sommige van onze producten worden echter gemaakt zonder dierlijke producten en zonder alcohol, zoals onze Lindt EXCELLENCE-reeks met chocoladerepen van 70%, 70% mild, 85%, 85% mild, 90% en 99% cacao.
Let op verdachte ingrediënten of alcoholische aroma's. Kies voor pure chocolade: pure chocolade en veganistische opties zijn vaak veiliger . Ze bevatten doorgaans minder additieven en minder vaak dierlijke ingrediënten.