Is Haribo Halal echt halal? De klassieke Haribo uit de gewone supermarkt bevatten gelatine van varkensvlees en zijn daarom niet geschikt voor moslims.
Snoep halal is in onze webshop verkrijgbaar van merken zoals Red Band, Katja en Haribo. Van Red Band en Haribo is niet al het snoep halal, maar een product als de Red Band Gesuikerde Aardbeien valt wel onder halal snoep. Of kies de Haribo Zure Bommen: heerlijke zure snoepjes in verschillende smaken.
Halal Haribo Starmix is een mix van veel verschillende Haribo varianten zoals gummibeertjes, gebakken eieren, colaflesjes, dummies en nog veel meer. Deze variant is halal en daarom zonder varkensgelatine. In plaats daarvan is halal rundergelatine gebruikt.
De verleidelijke, halal-gecertificeerde Haribo Peaches Seftali halal zijn gemaakt om jouw smaakpapillen te prikkelen. Verpakt in een handige doos van 100 GRM, is dit snoepje niet alleen een traktatie voor jezelf, maar ook perfect om te delen.
Of u nu de voorkeur geeft aan de fruitige, zure smaak of meer van de klassieke zoete smaken, Haribo Fizzy Mix (Halal) 70g is verkrijgbaar in Nederland en heeft de juiste smaak.
Als je wilt weten welk ander merk gummi halal is of niet, hebben we er al over geschreven op onze blog. Kort antwoord: nee, en ja — alleen Haribo-gummyberen die in Turkije worden gemaakt, zijn halal . Alle Haribo-gummyberen die in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Oostenrijk, Spanje, Frankrijk en alle landen buiten Turkije worden gemaakt, zijn niet halal.
02. Waar wordt de gelatine die HARIBO gebruikt van gemaakt? Onze gelatinehoudende HARIBO-producten die in België en Nederland verkrijgbaar zijn worden voornamelijk vervaardigd met gelatine afkomstig van varkenszwoerd. Daarnaast biedt HARIBO al jarenlang producten aan die zonder dierlijke gelatine worden gemaakt.
02. Waar komt de gelatine in HARIBO-producten vandaan? De in Duitsland verkrijgbare HARIBO-producten met gelatine worden voornamelijk geproduceerd met gelatine van varkenshuiden . HARIBO biedt in geselecteerde landen al jaren ook producten aan die zonder dierlijke gelatine zijn geproduceerd.
Let op! Wordt in de zelfde ruimte geproduceerd als de noten. Kan dus sporen van noten bevatten! Dit product is halal en veganistisch.
ZZ (1000 gram) HARIBO waarschuwt voor kilozakken HARIBO Happy Cola F! ZZ met houdbaarheidsdatum (THT) januari 2026. Er zijn zakken in omloop met snoepjes die bij consumptie kunnen leiden tot gezondheidsklachten, zoals duizeligheid.
Biedt HARIBO ook halalproducten aan? Onze producten van HARIBO Turkije zijn gecertificeerd als 'Halalproduct' en worden geproduceerd in een fabriek in Hadımköy, Istanbul. HARIBO-producten die in Turkije worden geproduceerd, worden verkocht aan vele landen wereldwijd die 'Halalproducten' consumeren, waaronder Zuid-Afrika.
Hoe weet je of ergens gelatine in zit? Om te zien of ergens gelatine in zit kan je natuurlijk op het etiket kijken. Let daarbij op, want gelatine wordt ook wel 'colloïdaal proteïne' genoemd. En soms zit het vermomd in de e-nummers, onder benamingen zoals E160a, E160d, E160e, en E161b.
Haribo Zure Regenboog Twists
Haribo's Sour Rainbow Twists zijn geschikt voor vegetariërs, maar worden momenteel bereid volgens een veganistisch recept zonder gelatine en bijenwas. De zure, met suiker omhulde snoepjes zijn op smaak gebracht met zwarte bes, vlierbes, druif en de scherpe aronia.
Halal snoep
Dit is snoep waarbij er geen gelatine van dieren zit verwerkt in het snoep. Het meeste halal snoep kan je herkennen aan het logo waarop ook wordt aangegeven dat het glutenvrij is. Ook als het snoep veganistisch is weet je meteen dat het halal snoep is.
Deze heerlijke traktatie is gemaakt met gelatinevrije ingrediënten en is daarmee een halal-gecertificeerde snack . Geniet van smaken van bananen, kersen, colaflesjes, hartjes en meer.
De smaken zijn volgens ons: druif/appel (groen), citroen (geel), aardbei (roze), framboos (rood), zure kers (blauw), blauwe bes (zwart).
Haribo Goldbears HALAL (100g) zijn de beroemde gummy beertjes van Haribo, maar dan volledig halal. Heerlijke fruitgums in verschillende frisse smaken waar iedereen van kan genieten.
Op 28 mei deed Haribo een recall van de Happy Cola F! ZZ 1000g met houdbaarheidsdatum januari 2026 nadat er mensen onwel waren geworden van het snoep. Het ging om een preventieve recall. Er bleek cannabis in het besmette snoep te zitten.
Ons assortiment Haribo halal snoep
Haribo Gummyberen: De iconische beertjes in een halal versie, met hun zoete en fruitige smaken. Haribo Colaflesjes: Heerlijk fris en zoet, deze colaflesjes zijn perfect voor liefhebbers van de klassieke colasmaak.
In 1933 is het bedrijf op een solide MKB-basis inmiddels gegroeid tot 400 medewerkers. Tegelijk wordt ook het hoofdgebouw van de fabriek in Bonn opgeleverd. Nieuwste geniale zet is de simpele en pakkende reclameslogan: “Haribo macht Kinder froh” (Haribo maakt kinderen blij).
Met Haribo vegan snoep geniet je van de klassieke smaken die je kent, maar dan helemaal plantaardig. Dit snoep is speciaal gemaakt zonder gelatine, waardoor het perfect is voor veganisten en vegetariërs.
Gelatine is afkomstig van dierlijke producten, zoals varkens of runderen. Red Band heeft in haar assortiment steeds meer vegan producten (die dus geen dierlijke gelatine of andere dierlijke ingrediënten bevat), je kunt deze producten herkennen aan het vegan logo op de achterkant van de verpakking.
Haribo is een Duitse snoepproducent, in 1920 opgericht in Bonn door Hans Riegel. De naam Haribo is een afkorting voor de woorden Hans Riegel, Bonn. Het Nederlandse kantoor is gevestigd in Breda.
Suikerhoudende, suikervrije, halal en vegan snoep verpakken wij apart om kruisbesmetting te voorkomen.