Kan ik kaaskroketten bakken zonder friteuse?
© Foto: Kookvragen.nl

Voedingswaarde kroket

De voedingswaarde van een kroket kan variëren afhankelijk van het merk, de grootte en de ingrediënten die worden gebruikt bij de bereiding ervan. Over het algemeen bevatten kroketten echter ingrediënten zoals aardappelpuree, vlees (bijvoorbeeld rundvlees, kip of kalfsvlees), paneermeel en kruiden. Naast de eerder genoemde schattingen van de voedingswaarde van een gemiddelde rundvleeskroket (ongeveer 100 gram), zijn er enkele aanvullende punten om in overweging te nemen:

  • Calorieën: 200-300 kcal
  • Eiwitten: 8-12 gram
  • Koolhydraten: 15-20 gram
  • Vetten: 10-15 gram
  • Vezels: 1-2 gram
  • Suikers: 1-2 gram

Daarnaast is het belangrijk om bewust te zijn van het zoutgehalte, aangezien kroketten vaak zout bevatten voor smaakverbetering. De specifieke gehaltes aan vitaminen en mineralen kunnen ook variëren op basis van de gebruikte ingrediënten, zoals vitamine C en kalium in aardappelen, evenals eiwitten, B-vitaminen en ijzer in vlees. De bereidingswijze, of de kroket nu gefrituurd, gebakken of ovengebakken is, kan ook invloed hebben op de voedingswaarde. Vergeet niet dat de portiegrootte een belangrijke factor is, dus houd rekening met de daadwerkelijke grootte van de kroket bij het beoordelen van de inname van voedingsstoffen. Voor nauwkeurige voedingsinformatie is het raadzaam het etiket van het product te raadplegen of informatie te verkrijgen van de fabrikant of leverancier.

Heb je suggesties?

Heb je suggesties of verbeteringen voor Kookvragen.nl? Of heb je een fout ontdekt? We horen graag van je, dus neem gerust contact met ons op!

Gerelateerde vragen