Wat is een airfryer of heteluchtfriteuse?
© Foto: by vecstock

Wat is een airfryer of heteluchtfriteuse?

10 keer gelezen Leestijd 1 min.

Een airfryer, ook wel bekend als heteluchtfriteuse, is een innovatief keukenapparaat dat een alternatieve benadering biedt voor het bereiden van voedsel, met name voor het frituren. In tegenstelling tot traditionele friteuses, waarbij voedsel wordt ondergedompeld in hete olie, maakt de airfryer gebruik van hete lucht in combinatie met een krachtige ventilator om gerechten te bereiden.

Het apparaat heeft een uniek ontwerp waarmee hete lucht gelijkmatig rondom het voedsel kan circuleren. Dit resulteert in een krokante buitenkant van het voedsel, vergelijkbaar met frituren, maar met aanzienlijk minder olie. Hierdoor wordt het als een gezonder alternatief beschouwd, omdat het minder vet en calorieën aan de gerechten toevoegt.

Airfryers zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt voor het bereiden van diverse gerechten, waaronder frietjes, kippenvleugels, groenten en zelfs gebakken goederen. Ze bieden vaak ook praktische voordelen, zoals snellere kooktijden, eenvoudige reiniging en minder geurhinder in vergelijking met traditionele frituurmethoden.

Het woord “airfryer” zelf is een combinatie van “air” (lucht) en “fryer” (friteuse), wat de nadruk legt op het gebruik van hete lucht om voedsel te bereiden. Dit keukenapparaat is populair geworden vanwege de gezondheidsvoordelen en het gemak dat het biedt bij het koken.

Heb je suggesties?

Heb je suggesties of verbeteringen voor Kookvragen.nl? Of heb je een fout ontdekt? We horen graag van je, dus neem gerust contact met ons op!