Ik zoek een recept voor een aardbeientaart
© Foto: Alexandra Khudyntseva

Voedingswaarde taart

Een taart, een feestelijk brouwsel van smaken en texturen, roept vaak gevoelens van gezelligheid en genot op. Of het nu gaat om een klassieke appeltaart met een knapperige korst, een decadente chocoladetaart die smelt in de mond, of een romige cheesecake die verleidelijk naar je lonkt, de voedingswaarde van deze heerlijke lekkernijen is een cruciale overweging voor degenen die bewust bezig zijn met hun dieet.

De exacte voedingswaarde van een taart varieert sterk, afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en de bereidingswijze. Laten we eens kijken naar enkele algemene richtlijnen voor de voedingswaarde van verschillende soorten taarten, met het besef dat deze waarden slechts schattingen zijn en kunnen fluctueren op basis van specifieke recepten:

Fruitgebak (bijv. appeltaart)

  • Portiegrootte: 1 punt (ongeveer 100 gram)
  • Calorieën: 250-300 kcal
  • Koolhydraten: 40-50 g
  • Vetten: 10-15 g
  • Eiwitten: 2-4 g
  • Vezels: 2-4 g
  • Suikers: 20-30 g

Chocoladetaart

  • Portiegrootte: 1 punt (ongeveer 100 gram)
  • Calorieën: 350-400 kcal
  • Koolhydraten: 30-40 g
  • Vetten: 20-30 g
  • Eiwitten: 5-8 g
  • Vezels: 2-4 g
  • Suikers: 20-30 g

Cheesecake

  • Portiegrootte: 1 punt (ongeveer 100 gram)
  • Calorieën: 300-400 kcal
  • Koolhydraten: 20-30 g
  • Vetten: 20-30 g
  • Eiwitten: 5-8 g
  • Vezels: 1-2 g
  • Suikers: 15-25 g

Worteltaart

  • Portiegrootte: 1 punt (ongeveer 100 gram)
  • Calorieën: 300-400 kcal
  • Koolhydraten: 40-50 g
  • Vetten: 15-20 g
  • Eiwitten: 3-5 g
  • Vezels: 3-5 g
  • Suikers: 20-30 g

Citroentaart

  • Portiegrootte: 1 punt (ongeveer 100 gram)
  • Calorieën: 250-300 kcal
  • Koolhydraten: 30-40 g
  • Vetten: 15-20 g
  • Eiwitten: 3-5 g
  • Vezels: 1-2 g
  • Suikers: 20-30 g

Kersentaart

  • Portiegrootte: 1 punt (ongeveer 100 gram)
  • Calorieën: 200-250 kcal
  • Koolhydraten: 30-40 g
  • Vetten: 10-15 g
  • Eiwitten: 2-4 g
  • Vezels: 1-2 g
  • Suikers: 20-25 g

Pecannotentaart

  • Portiegrootte: 1 punt (ongeveer 100 gram)
  • Calorieën: 400-500 kcal
  • Koolhydraten: 40-50 g
  • Vetten: 25-35 g
  • Eiwitten: 5-8 g
  • Vezels: 3-5 g
  • Suikers: 20-30 g

Houd er rekening mee dat deze waarden algemene schattingen zijn en dat de exacte voedingswaarde kan variëren op basis van specifieke recepten en ingrediënten. Als je meer precieze informatie wilt, is het raadzaam de voedingsinformatie van de gebruikte ingrediënten te controleren of gebruik te maken van een online voedingscalculator.

Heb je suggesties?

Heb je suggesties of verbeteringen voor Kookvragen.nl? Of heb je een fout ontdekt? We horen graag van je, dus neem gerust contact met ons op!

Gerelateerde vragen