Wat is het verschil tussen kookroom en slagroom?
© Foto: Kookvragen.nl

Voedingswaarde kookroom

Kookroom is een veelgebruikt zuivelproduct in de keuken, geliefd om zijn veelzijdigheid en het vermogen om op te warmen zonder te schiften. Het is belangrijk om te weten dat de voedingswaarden kunnen variëren tussen verschillende merken en varianten van kookroom. Hier geven we je een overzicht van algemene voedingswaarden en enkele overwegingen bij het kiezen van de juiste kookroom voor jouw behoeften.

Algemene voedingswaarden (per 100 ml)

 • Calorieën: Ongeveer 200 kcal
 • Vetten: Ongeveer 20 g
  • Verzadigd vet: Ongeveer 13 g
 • Koolhydraten: Ongeveer 3 g
  • Suikers: Ongeveer 3 g
 • Eiwitten: Ongeveer 2 g
 • Zout: Ongeveer 0,1 g

Houd er rekening mee dat deze waarden slechts een indicatie zijn en dat de werkelijke voedingswaarde kan variëren. Lees altijd het etiket op de verpakking voor de meest nauwkeurige informatie.

Extra overwegingen

 1. Vitaminen en Mineralen: Naast de basisvoedingswaarden kan kookroom ook bijdragen aan je calciuminname, wat essentieel is voor sterke botten en tanden. Controleer of het product extra voedingsstoffen bevat.
 2. Vetgehalte: Voor degenen die hun vetinname willen beperken, zijn er varianten met een lager vetgehalte beschikbaar. Het is belangrijk om te weten welk vetpercentage het beste past bij je dieetdoelen.
 3. Dieetbeperkingen: Mensen met lactose-intolerantie kunnen lactosevrije kookroom overwegen. Controleer de ingrediëntenlijst zorgvuldig als je rekening moet houden met voedselallergieën of intoleranties.
 4. Stabilisatoren en Verdikkingsmiddelen: De toevoeging van stabilisatoren of verdikkingsmiddelen kan invloed hebben op de smaak en textuur van de kookroom. Overweeg je persoonlijke voorkeuren bij het maken van je keuze.

Het kiezen van de juiste kookroom hangt af van je individuele behoeften, smaakvoorkeuren en dieetrestricties. Lees altijd de voedingsinformatie op de verpakking voor nauwkeurige gegevens. Met de verschillende opties op de markt, kun je genieten van de veelzijdigheid van kookroom terwijl je bewust omgaat met je voedingsinname.

Heb je suggesties?

Heb je suggesties of verbeteringen voor Kookvragen.nl? Of heb je een fout ontdekt? We horen graag van je, dus neem gerust contact met ons op!

Gerelateerde vragen