Waarom moet ik mijn gehaktballetjes eerst koken voor ik ze bak?
© Foto: Kookvragen.nl

Voedingswaarde gehaktbal

De voedingswaarde van een gehaktbal kan variëren op basis van verschillende factoren, waaronder de samenstelling van het gehakt, de toegevoegde kruiden en het gebruik van vulmiddelen zoals broodkruimels of ei. Hier is een meer gedetailleerde analyse van de voedingsstoffen die vaak voorkomen in een gemiddelde gehaktbal van ongeveer 100 gram:

Calorieën: 250-300 kcal

Eiwitten: 15-20 gram

Vetten: 18-25 gram

  • Verzadigd vet: 6-10 gram
  • Enkelvoudig onverzadigd vet: 7-11 gram
  • Meervoudig onverzadigd vet: 1-4 gram

Koolhydraten: 5-10 gram

  • Suikers: 0-1 gram

Vezels: 0-1 gram

Natrium: 50-100 milligram

De exacte voedingswaarde kan variëren op basis van de specifieke ingrediënten en bereidingswijze. Als je bijvoorbeeld extra ingrediënten toevoegt zoals uien, knoflook, of specerijen, kunnen deze de voedingswaarde beïnvloeden. Ook kan het gebruik van mager of vetrijk gehakt een verschil maken in het vetgehalte.

Als je de meest nauwkeurige informatie wilt, is het raadzaam om de voedingsinformatie op de verpakking van de gebruikte ingrediënten te controleren of om een voedingsdeskundige te raadplegen.

Heb je suggesties?

Heb je suggesties of verbeteringen voor Kookvragen.nl? Of heb je een fout ontdekt? We horen graag van je, dus neem gerust contact met ons op!

Gerelateerde vragen