Hoe lang blijft zelfgemaakte appelmoes goed?
© Foto: Maja Dumat, CC BY 2.0, via Wikimedia Commons

Hoe lang blijft zelfgemaakte appelmoes goed?

152 keer gelezen Leestijd 1 min.

Zelfgemaakte appelmoes kan over het algemeen tot 5-7 dagen in de koelkast bewaard worden, op voorwaarde dat het op de juiste manier is bereid en in een luchtdichte verpakking is bewaard. Zorg ervoor dat je de appelmoes in een schone en goed afgesloten container doet voordat je het in de koelkast plaatst. Het is belangrijk om te vermelden dat als de appelmoes vreemd ruikt, er bedorven uitziet of een ongewone textuur heeft, het beter is om het weg te gooien om gezondheidsrisico’s te voorkomen.

Als je de zelfgemaakte appelmoes langer wilt bewaren, kun je het invriezen. Appelmoes kan tot ongeveer 6 maanden worden ingevroren als het goed is verpakt in luchtdichte zakken of containers die geschikt zijn voor invriezen.

Let op: Als je zelfgemaakte appelmoes zo lang wilt bewaren, zorg er dan voor dat je het in porties verdeelt voordat je het invriest, zodat je alleen de hoeveelheid ontdooit die je op dat moment nodig hebt zonder de rest bloot te stellen aan herhaalde temperatuurschommelingen.

Heb je suggesties?

Heb je suggesties of verbeteringen voor Kookvragen.nl? Of heb je een fout ontdekt? We horen graag van je, dus neem gerust contact met ons op!

Gerelateerde vragen